Már-már törtenelmi, de minimum forradalmi mérföldkőhöz érkezett a magyar e-sport

e-sportIdén először képviselik az országot hivatalos keretek között a magyar e-sport válogatottak világeseményen.

Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke felidézte, a 2017-ben alakult szövetség 2020 elején ott volt az európai szövetség alapító tagjai között, majd tavaly év végén a nemzetközi szövetséghez is csatlakozott. Biró szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar e-sport azzal, hogy immár hivatalos formában kapcsolódik be a nemzetközi vérkeringésbe. Mint kifejtette, az elmúlt időszakban kiemelt projekt volt a szövetség számára a magyar e-sport válogatott kialakítása. A selejtezőket úgy rendezték meg, hogy a legjobb hazai játékosok mellett olyan tehetségek is csatlakozhassanak, akik eddig még nem vettek részt a hazai versenyeken. Mivel a válogatottak több csapatból állnak össze, ezért az elnök szerint nagyon fontos volt az egység, valamint a megfelelő szakmai háttér megteremtése. Ahogy fogalmazott, a válogatottat támogató Hell cég segítségével most már minden feltétel adott ahhoz, hogy egyrészt az eredmények híre eljusson a hazai e-sport közösséghez, másrészt a magyar játékosok méltóképpen tudják képviselni az országot a nemzetközi megmérettetéseken.

Kis Balázs, a HUNESZ szakmai alelnöke, a válogatott ügyek felelőse többek között beszámolt arról, hogy a magyar profi videojátékosok összesen hat játékban – Counter-Strike: Global Offensive, eFootball PES 2021, Dota 2, PlayerUnknown’s Battlegrounds, TEKKEN 7 és Brawl Stars – képviselik a magyar színeket összesen három nemzetközi eseményen, a nemzetközi szövetség, az IESF világbajnokságán, a World Esports League küzdelmeiben és az európai Nations Cupon. Tach Lejla, a Counter-Strike: Global Offensive válogatott szövetségi kapitánya ismertette, hogy magyar válogatott a játék IESF vb-jének a regionális selejtezőjében vesz részt, és ha innen továbbjut, akkor ott lehet a nagydöntőn, amelyet november 14. és 19. bonyolítanak le az izraeli Eilatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A nyertes neve: 4iG és konzorciuma

szo szept 11 , 2021
Nettó 300 milliárd forintos keretmegállapodás közbeszerzésén nyert a 4iG által vezetett konzorcium – közölte a társaság. Az eljárást hálózati aktív és passzív eszközök beszerzésére írták ki két részben, az első részben homogén hálózati eszközök és kiegészítők, a második részben pedig általános hálózati eszközök és kiegészítők beszerzése. A Digitális Kormányzati Ügynökség […]
forint

És még ez is...