Részvénykibocsátásra készül a China Mobile

China MobileJelentős nyilvános részvénykibocsátásra készül a China Mobile, Kína legnagyobb mobilszolgáltatója csaknem egy évvel azt követően, hogy el kellett hagynia a New York-i tőzsdét.

Az előfizetők száma alapján a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának számító vállalat a tervek szerint 56 milliárd jüanig (8,78 milliárd dollár) terjedő összeget gyűjtene a részvényjegyzési időszakban, ami az év második legnagyobb tőzsdei kibocsátásának számítana világszerte, és az elmúlt tíz év legnagyobbjának Kínában. A China Mobile részvényei a sanghaji tőzsdén forognak nyilvános kereskedésben. A sanghaji székhelyű SWS Research értékpapír-kutató és konzultációs vállalat adatai szerint a China Mobile előfizetőinek száma 2020-ban elérte a 946 milliót, miközben mintegy 205 millió háztartásban biztosított szélessávú internet elérhetőséget. Ezzel 11,6 százalékos részesedése volt a kínai mobilszolgáltatói, és 17,8 százalékos az adatkapcsolati piacon. A kínai mobilszolgáltató a részvénykibocsátásból befolyó összeget egyebek mellett ötödik generációs (5G) hálózatokkal, valamint felhőszolgáltatásokhoz és okos rendszerekhez szükséges infrastruktúrákkal foglalkozó projektek fejlesztésére fordítaná.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A 4iG az apró mobilszolgáltatókért is lehajol

sze dec 22 , 2021
A 4iG montenegrói leányvállalata (4iG Montenegro) a montenegrói versenyhivatal előtti eredményes eljárást, valamint a tranzakció pénzügyi zárását követően megszerezte a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagját. A vállalat november végén jelentette be, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és […]
Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója

Friss, ropogós