Pofátlan internetes csaló ellen emeltek vádat

bilincs, fogoly, rab, gyanúsítottVádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy pilisi férfi ellen, aki valótlan internetes hirdetésekkel több mint száz embernek okozott kárt.

A Tolna Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező, 26 éves vádlott két éven keresztül – gyakran fiktív nevet használva – műszaki cikkeket, számítógépes játékokat, ruhaneműket, cipőket kínált eladásra úgy, hogy a termékekkel nem rendelkezett. A sértettek a vételárat, a szállítási költséget, illetve az előleget előre átutalták.

Előfordult, hogy a férfi a sértettekkel fizettette ki azokat a műszaki cikkeket is, amelyeket ő akart megvenni. A sértetteknek ekkor saját számlájaként az általa kiválasztott termék eladójának számlaszámát adta meg, ők pedig oda utalták az összeget. A vádlott így laptopokat, játékkonzolt, házimozi rendszert szerzett meg, amelyeket később értékesített. 2021. július és 2023. március között 133, az ország különböző pontján lakó embert ejtett tévedésbe, amivel összesen több mint egymillió forint kárt okozott.

A jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő férfivel szemben az ügyészség két év fogházbüntetés kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Most jó a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak

pén nov 10 , 2023
A következő napokban 36 milliárd forint értékben 140 ezer notebook kiosztása kezdődik meg a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára elmondta, nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így 1462 településen 2572 iskolában, több mint […]
140 ezer notebook kiosztása kezdődik a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak Szöveg: Budapest, 2023. november 9. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára, Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója (b-j) az iskolai notebook-osztásról tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztériumban 2023. november 9-én. A következő napokban 36 milliárd forint értékben 140 ezer notebook kiosztása kezdődik meg a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak. MTI/Hegedüs Róbert

És még ez is...