Para: kibertámadásokra készülnek külföldi titkosszolgálatok Oroszország ellen

Aktivizálódott az Oroszország ellen kibertámadásokra készülő külföldi titkosszolgálatok tevékenysége – figyelmeztetett Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára egy Rosztov-na-Donuban megtartott keddi kiberbiztonsági tanácskozáson. „Külföldi titkosszolgálatoknál a számítógépes felderítés skálájának jelentős kiszélesedését észleltük” – mondta Patrusev.

„Szoftverek és műszaki eszközök alkalmazásának olyan, összetett forgatókönyveit dolgozzák ki és alkalmazzák, amelyeknek célja az Oroszországi Föderáció kritikus fontosságú információs infrastruktúrájának informatikai és telekommunikációs hálózatában keringő értesülések megszerzése” – tette hozzá Patrusev, aki szerint Oroszországban tavaly több mint félmillió számítógépet tett tönkre a kódoló vírusok három masszív támadása. Egyebek között megfertőződtek a belügyminisztérium, a Rosznyefty olajvállalat és az Evraz bányászati-kohászati vállalat számítógépei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre egy jó hír: a magyar mezőgazdaság kész a digitális átállásra

pén febr 23 , 2018
ShareTweetPinShareA magyar mezőgazdaság digitalizációjának megvannak az alapjai, az ágazat kész az átállásra – jelentette ki Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Az államtitkár kifejtette, hogy a magyar élelmiszergazdaságban a mostaninál 60 százalékkal nagyobb termelési potenciál van, napjainkban a hatékonyság növelésének egyre fontosabb eszközei a digitális technológiák, ezen belül a precíziós […]

És még ez is...