Földi: szabályozni kell, mennyit tölthet a gyerek számítógép előtt

A határok kijelölése és a következetesség a legfontosabb, ha a gyerekek számítógépes játékokat játszanak — véli Földi Rita klinikai szakpszichológus.

Földi szerint fontos, hogy a gyerekek lépést tartsanak a technikai fejlődéssel, de figyelembe kell venni az élettani sajátosságokat. A számítógépes játékoknak vannak pozitív és negatív hatásaik is, fejlesztik például a képi feldolgozás és a figyelemmegosztás képességét, ugyanakkor gyengítik a szövegértést. Egyre több a magatartászavaros gyerek, számuk már nem magyarázható kizárólag biológiailag — jelentette ki a szakember. Hozzátette, viselkedésükben szerepet játszhatnak környezeti hatások, így a számítógépes játékok is, amelyek “felpörgetik” a központi idegrendszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az EU Tanácsa rábólintott az ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítsére Európa-szerte

csü okt 12 , 2017
Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az unió a városházákon, könyvtárakban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítését finanszírozza – közölte a testület sajtószolgálata. A tájékoztatás szerint az Európai Unió (EU) külön alappal támogatja, hogy 2020-ig mintegy 6000, eddig ingyenes wifivel le nem fedett településen építsenek ki […]
wifi