Webáruházak, amelyek simlisek, de egyáltalán nem szendék: avagy van védelem a csalók ellen – második epizód

cvc kódNagyon megnőtt az online kereskedelem népszerűsége, ami azzal is járt, hogy a csalók is egyre fondorlatosabb eszközökkel próbálják megkárosítani az embereket az online csomagküldés kapcsán. A Packeta szakemberei összegyűjtötték a legjellemzőbb megtévesztési módszereket, és azt is, hogy védekezhetünk.

2. Ne dőljön be a csaló fizetési felületeknek!
Egyre többször előfordul, hogy csaló fizetési felületek egy-egy ismert vállalkozás nevét, arculatát lemásolva próbálják megszerezni a felhasználók adatait, például bankkártyája számát és CVC kódját, vagyis a kártya hátoldalán található háromjegyű biztonsági kódját, hogy pénzt tulajdonítsanak el a számlájukról. Hogy ezt elkerüljük, a fizetési felületeknél is járjunk el körültekintően, ellenőrizzük az URL-t, az oldalazonosító „lakatot”, és csak olyan felületen fizessünk, ahová megbízható webáruház vagy csomagküldő cég irányított át.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új üzleti mobilcsomagok a Yettelnél

pén ápr 15 , 2022
A Yettel korlátlan üzleti mobilcsomagokat jelentett be. Három, az üzleti piac számára fejlesztett csomaggal jelentkezik a Yettel. A kis- és középvállalkozások igényeire szabott, Business Prime nevű teljesen új tarifaportfólióban a fő hangsúlyt a korlátlan szolgáltatások, a gyorsított ügyfélkiszolgálás és az összevonható készülékkedvezmény kapják. A Yettel márka indulásával jelentette be a […]
Yettel tarifák

Friss, ropogós