ORFK: így használ az okoseszközöd V.

A mobileszközöket (okostelefonok, táblagépek) nem csak otthon vagy munkahelyünkön használjuk, ezért egyre nagyobb a kockázata, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek.

Az okoseszközökön bizalmas és személyes adatokat tárolunk, ezért elvesztésük vagy ellopásuk esetén az illetéktelen személyek hozzáférhetnek az eszközön tárolt üzenetekhez, fényképekhez, videókhoz, személyes és bankkártya adatokhoz, valamint a banki és közösségi oldalak bejelentkezési adataihoz. Az illetéktelen hozzáférésből adódó kockázatok elkerülése érdekében gondoskodjunk mobileszközeink megfelelő védelméről — javasolják az ORFK szakértői.

Biztonságos alkalmazások
A mobileszközökön futó alkalmazások – a részükre biztosított engedélyektől függően – hozzáférhetnek a személyes adatokhoz, fájlokhoz, fényképeket, videókat, hangfelvételt készíthetnek, ezeket továbbíthatják az alkalmazás készítőinek. A mobilalkalmazásokat mindig hivatalos alkalmazásáruházból töltsük le. Ellenőrizzük, hogy az eredeti alkalmazásról van-e szó. A bűnözők ugyanis hasonló neveket használnak, hogy megtévesszék a felhasználókat. Üzenetben kapott linkről ne töltsünk le alkalmazásokat. Letöltés előtt ellenőrizzük az alkalmazás és a gyártó értékelését is. Szánjon rá időt és olvassa el a felhasználók véleményét. Válasszunk olyan alkalmazást, amit többen töltöttek le és pozitív értékeléssel bír. Ellenőrizzük, hogy milyen engedélyeket kér az alkalmazás. Ha nem tartjuk szükségesnek, akkor ne töltse le, azaz ha például a navigációs programoknak szükségük lehet hozzáférni a telefon helyzetéhez, de egy zenelejátszónak már nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csúcsra ért az EPAM Magyarország

csü febr 8 , 2018
Átadták a közép-kelet-európai szolgáltató szektor egyik legrangosabb elismerésének számító „CEE Shared Services and Outsourcing Awards” díjakat Varsóban, ahol kiemelkedően jól szerepelt az EPAM magyarországi leányvállalata. A szolgáltatók versenyének díjait február 1-jén immár hatodik alkalommal adták át, több mint húsz kategóriában a régió legkiválóbb szolgáltató cégeinek. Idén az amerikai központú, Magyarországon […]