Tízéves a biztonságos internetezést segítő program

Tízéves a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) biztonságos internetezést segítő programja – közölte Edvi Péter, az NGYSZ elnöke.

A gyermekmentő szolgálat az európai Safer Internet Programban (SIP) tudatosságnövelő központként és konzorciumvezetőként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Azt szeretnék elérni, hogy minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Céljuk, hogy egyszerre hívják fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és teremtsék meg a segítségnyújtás lehetőségét. Sterner Zoltán, az NGYSZ oktatója hangsúlyozta, hogy a felvilágosítást minél fiatalabb korban el kell kezdeni, mivel már a hat-hét éves gyerekek is böngésznek az interneten, ismerik a közösségi oldalakat. A szakértő elmondta, hogy több mint száz oktatójuk tart a biztonságos internetezést segítő ingyenes oktatást diákok és felnőttek körében szerte az országban. Sterner közölte, hogy az NGYSZ a Legfőbb Ügyészséggel is együttműködik a gyermekek kibertérben való biztonsága érdekében.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Netflix: már magyarul is

ked okt 8 , 2019
A Netflix a múlt héten elindította a teljesen lokalizált verzióját hazánkban, amely magyar nyelvű felhasználói felületet, folyamatosan bővülő magyar feliratokat és szinkronokat jelent, több ezer órányi népszerű film és sorozat, így az eredeti, Netflix által gyártott tartalmak esetében is. „Ma nemcsak elérhetővé tettük magyarul a Netflixet, de büszkén jelenthetjük be […]
Netflix