Októberben érkezik a Samsung új SSD-je

Samsung 990 PRO SSDA Samsung bejelentette 990 PRO SSD termékcsaládja új, 4 terabájtos (TB) verzióját.

A 990 PRO SSD termékcsalád villámgyors sebességet és kimagasló energiahatékonyságot kínál. A meghajtókat a jelentős adatmennyiséggel járó feladatokhoz tervezték, például háromdimenziós vagy 4K felbontású grafikai munkákhoz, adatelemzéshez vagy magas minőségű játékokhoz, így megfelel akár a legkorszerűbb asztali számítógépek, laptopok, játékkonzolok és egyéb számítástechnikai eszközök elvárásainak. A 990 PRO eszközökön az összes írott adatmennyiség (total bytes written – TBW) elérheti a 2400 TBW-os értéket. A továbbfejlesztett írási képességek fokozott megbízhatóságot és hosszú élettartamot biztosítanak, amelyek ideálissá tehetik az eszközöket a nagyobb feldolgozási terhelésekkel járó és nagy tárolókapacitást igénylő projektekhez.

Áttörés az energiahatékonyságban

A 990 PRO SSD a Samsung V8 technológiájával és továbbfejlesztett vezérlőjével páratlan teljesítményt nyújt PCIe 4.0 interfészen, akár 7450 MB/s-os szekvenciális olvasási és 6900 MB/s-os írási sebességet. Az újonnan kibővített, 4 TB méretű kapacitás egészen 1600K, valamint 1550K IOPS értékű véletlenszerű olvasási és írási sebességet tesz lehetővé. A gyártó szerint a 990 PRO széria az energiahatékonyság tekintetében is áttörést ért el, miközben akár ötven százalékkal jobb teljesítményt kínál a vállalat korábbi 980 PRO sorozatához képest. A nikkelbevonatú vezérlő mellett az SSD hátoldalán megtalálható hőelosztó címke hosszú távon biztosítja az optimális hőmérsékletszint megtartását és a minimális teljesítményingadozást.

A Samsung 1 TB-os nagykapacitású V-NAND (V8) és a memóriafejlesztésre irányuló stacking technológiájának nyomán a 4 TB-os 990 PRO SSD vékonyabb, egyoldalas M.2 formát kapott. A felhasználóknak így nem kell tartaniuk attól, hogy a kétoldalas M.2 meghajtó esetlegesen kárt okoz az ultravékony laptopban a beszerelés során, mivel az egyoldalas M.2 esetében nem merül fel az SSD helyhiányának lehetősége vagy más alkatrészek megsértése. Az egyoldalas M.2 áramvonalasabb kialakításnak köszönhetően bővebb tárhelyet és fenntartható teljesítményt biztosít. A Samsung Magician szoftver a firmware, az illesztőprogramok és egyéb beállítások folyamatos frissítésével biztosítja a SSD-k optimális teljesítményét. Az eszköz fogyasztását és teljesítményét a felhasználók egyéni igényeik alapján testre szabhatják. A 2023 szeptemberében megjelenő Magician 8.0 szoftver új verziója integrált szoftvermegoldást kínál majd SSD-khez, hordozható SSD-khez, memóriakártyákhoz és USB flash meghajtókhoz.

A 990 PRO és a hűtőbordákkal ellátott 990 PRO 4TB kiszerelésű modelljei 2023. októbertől Magyarországon is elérhetők. A 4TB-os 990 PRO 131 990 forintos, a hűtőbordákkal ellátott 990 PRO pedig 135 990 forintos fogyasztói áron lesz megvásárolható, a 990 PRO széria 1TB és 2TB-os változatai pedig jelenleg is megrendelhetők a Samsung webáruházában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyakas: Az állam tudja mi a megfelelő tartalom

vas szept 10 , 2023
ShareTweetPinShareA családokban a személyesen együtt töltött idő mellett a „digitálisan együtt töltött idő” is nagyon fontos – véli Nyakas Levente, aki szerint az állam tudja mi a megfelelő tartalom. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézetének vezetője szerint a médiatartalmakkal és a világgal kapcsolatos közös értelmezések nagyon fontosak […]
Nyakas Levente, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézetének vezetője

És még ez is...