Ne oszd meg a gyermeked képeit, pláne ha meztelen a csemete!

gyermek-meztelenA felelős internethasználatra figyelmeztet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Németh Ágnes kijelentette: nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is meg kell tanítani a felelős internethasználatra és tudomásul kell venni, hogy nem minden igaz, ami a világhálón feltűnik. Példaként bevásárlóközpontokból elvitt gyermekeket említett, utalva arra, hogy ilyen történetek időről időre előkerülnek, miközben évekkel ezelőtt is bizonyossá vált, hogy nem igazak.

Az eltűnt emberekről a közösségi portálon terjedő hírekkel kapcsolatban azt javasolta, hogy mindenki nézze meg a rendőrség hivatalos oldalát, a police.hu-t és győződjön meg róla, hogy valóban eltűnt-e valaki. Amikor eljárás indul és elkövetőt keresnek, az ugyancsak megjelenik ott is – tette hozzá.

Németh kitért a közösségi oldalakra gyermekekről feltöltött fényképek problémáira is. Mint mondta, a gyermekeknek is vannak jogaik, így a szülőknek meg kell velük beszélni, hogy feltehetik-e a fotót. Olyan képet kell választani, amit a gyermek felnőtt korában sem fog szégyellni – fejtette ki, kiemelve: semmilyen körülmények között sem szabad meztelen képet felrakni, mert az sérti a gyermek jogait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön a webhalál, de sebaj… V.

vas máj 10 , 2015
Az Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója. 5. […]