Jön a webhalál, de sebaj… V.

windowsAz Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója.

5. Informatikai monokultúrák sebezhetősége
Az informatika egyes területei már ma is monokulturálisnak tűnnek, egyes szoftverházak megoldásait több százezer cég használja a legkülönbözőbb ágazatokban. Ez a tendencia 2017-ig tovább erősödik, ahogy a beszállítói láncok és az ágazat közötti kapcsolatok egyre inkább megkövetelik a hasonló rendszerek használatát az egyes szereplőktől. Ez azonban azt is jelenti, hogy ezeknek a rendszereknek a sérülékenységei a mostaninál sokkal nagyobb körben képesek kárt okozni, és hatásuk elérheti magát az internetszolgáltatást, vagy az online személyazonosítást. Ráadásul ezeket a rendszereket a legkülönbözőbb berendezések alkalmazzák, így egy biztonsági rés kiaknázása könnyen egyszerre okozhat kárt a forgalomirányításban, a tőzsdén, az orvosi műszereknél, vagy egy autó fedélzeti komputerében. (A webhalálról a folytatásban lesz szó, mint ahogy a tanulságok levonásáról is. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Z-gen: ne azt figyeljék mit teszünk, hanem amit felteszünk!

hét máj 11 , 2015
Net-, multitasking-, nárcisztikus-, valamint selfie-generáció – így jellemezték a „Célkeresztben a Z-generáció” konferencia előadói a mai 5-21 éves korcsoport tagjait. Az egész napos konferencián többek között az is kiderült, hogy a jelenlegi iskolás korosztálynak az információ utáni igénye már-már a függőséghez hasonlítható, ezzel együtt azonban kiválóak a szelektív figyelemmegosztásban és […]