Az NVI fokozná a biztonságot

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden tájékoztatta a parlamenti képviselettel rendelkező pártokat a választási informatikai rendszerről – közölte az NVI. Mint írták, a választási informatikai szakrendszerek készültségi állapota a tervezetteknek és az időarányosan elvártaknak megfelelően alakul. A közlemény szerint az NVI a korábban már jól vizsgázott informatikai rendszert megtartva – a 2018-as országgyűlési választásokon a biztonság fokozására helyezi a hangsúlyt. Az idei választásra történt meg a Választási Kapu bevezetése és beüzemelése, amely biztosítja a választási szakrendszerek még biztonságosabb elérését a választási ügyintézők számára – írták. A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy az ország több ezer pontján dolgozó több tízezer ügyintéző tevékenysége így egyenként nyomonkövethetővé vált.

A választási kapu országos főpróbáját január 4-én tartották, ám mint azt a Magyar Nemzet megtudta, az ebben érintett önkormányzati dolgozók országszerte problémákat jeleztek. Voltak, akik már a választási kapun sem tudtak belépni, míg másoknak a felületről nyíló további választási alkalmazások elérhetőségével voltak gondjaik, ami miatt nem tudták elvégezni a kötelező próbafeladatokat. Arra, hogy a január 4-ei próba finoman szólva sem sikerült tökéletesen, maga a NVI is utalt – igaz, csak óvatosan. A hosszú órákon át tartó főpróba után ugyanis információink szerint olyan rendszerüzenet érkezett az önkormányzati munkatársakhoz, amelyben maga az NVI is említett „kezdeti nehézségeket” — írja civilhetes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Strasbourg elmarasztalta a magyar hatóságokat egy mobilalkalmazás ügyében

szo jan 27 , 2018
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) javára döntött a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amely elsőfokú ítéletében kimondta, a magyar hatóságok jogsértő módon szabtak ki pénzbírságot a párt “Szavazz érvénytelenül!” mobiltelefonos alkalmazása miatt. Ítéletében az EJEB megállapította, hogy a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a véleménynyilvánítás […]

Friss, ropogós