Szoftverfejlesztési támogatóközpontot nyit az AsianInfo

AsianInfoKína piacvezető távközlési informatikai szoftverfejlesztője, az AsiaInfo bejelentette, hogy új európai támogatóközpontot (Nearshore Delivery Center, NDC) nyit Magyarországon, Törökbálinton a Telenor székházában. A kínai informatikai vállalat 180 it-fejlesztőt és mérnököt foglalkoztat majd a Telenor Házban magyarországi projektjei és erősödő európai jelenléte támogatására. Chen Huaping, az AsiaInfo igazgatója elmondta, hogy a tervek szerint a munkatársaik több mint felét helyi egyetemekről kívánják toborozni. Az AsiaInfo törökbálinti központja 2016-ra akár nyolc európai távközlési projekthez nyújthat támogató szolgáltatásokat. A [-]mínuszos.hu információja szerint a kínai társaság fejleszti a Telenor Magyarország ügyfélkezelő és számlázó rendszerét.

„Az AsiaInfo magyar fejlesztők tucatjait fogja foglalkoztatni, így hozzájárul a tehetséges informatikai szakemberek itthon tartásához és a magyar informatikai és távközlési iparág további növekedéséhez. Különösen örülök, hogy törökbálinti székházunkba költöznek, tovább erősítve ezzel a Telenor Ház mint távközlési kiválósági központ pozícióját” — jelentette ki Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sose találja ki, mivel bővít az MTVA

ked jan 20 , 2015
Digitális, vagy ahogy trendibb, smart osztályteremmel várják a tanulókat az MTVA megújult Rádió- és TV-történeti Kiállítóhelyén. A Samsung SMART tanteremben a tanulók interaktív formában sajátíthatják el a tananyagot. A Samsung egy éven belül immár a harmadik SMART Schoolt adja át hazánkban. A tanteremben a diákok és tanárok hatékony munkáját Samsung […]
oktatás, mobil

És még ez is...