Nagyot kaszál a NETvisor-Ulyssys konzorcium

netvisor-eredmenyekA NETvisor Informatikai és Kommunikációs Zrt. és a Ulyssys Számítástechnikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft. közösen a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) tárgyalásos, gyorsított eljárásban kiírt tenderét. A tender tárgya „A Szupergyors Internet Alprogram keretében a Hálózatfejlesztés Támogató és Monitoring Rendszer (HTMR)Projektben magas komplexitású térinformatikai alapú távközlési nyilvántartó és tervező, projekt folyamatmenedzsment és nyilvántartó szoftver rendszer létrehozása, a kiszolgáló hardver infrastruktúra és a komplex rendszer implementációja, és a rendszer támogatása a teljes átadásáig.” A szerződés eredetileg becsült összértéke: 1,8 milliárd forint volt, ami a végül nettó 1,699 061 264 milliárd forintra szelídült. A tenderen indult még a Tigra Computer- és Irodatechnikai Kft. a T-Systems Magyarország Zrt.-vel együtt, illetve a Fornax ICT Kft.

Ulyssys-eredmenyekGyorsított eljárás indoka, hogy a szolgáltatás objektív természete (a beszerzés tárgyát képező rendszer magas komplexitása és a benne foglalt szellemi szolgáltatások magas aránya) miatt a szerződéses feltételek meghatározása nem lehetséges olyan pontossággal, amely lehetővé tenné a nyílt vagy a meghívásos eljárásban a legkedvezőbb ajánlat kiválasztását. A beszerzés tárgyának teljesítése – az előzetes piacfelmérés alapján – több, műszakilag azonos színvonalat képviselő megoldással is lehetséges. A lehetséges megoldásokhoz (különösen az árubeszerzés és a szolgáltatás eltérő kombinációi miatt) különböző szerződéses feltételek kapcsolódnak, a tárgyalások során ajánlatkérő célja a leginkább alkalmas műszaki megoldást lehetővé tevő szerződéses feltételek meghatározása a közpénzek ésszerű és hatékony felhasználása érdekében — áll a Közbeszerzési Értesítőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bábel váltotta Sagyibót

csü jún 23 , 2016
Július elejétől Bábel Gabriella vezeti a Microsoft nagyvállalati üzletágát július 1-jétől. Gabriella 2001-ben csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához, és 2007-től a nagyvállalati üzletág telekommunikációs szegmensének élén állt, majd öt éve a lakossági üzletágért felelős regionális csapathoz csatlakozott, és 2013-tól vezette itthon azt. 2014-ben a teljesítményéért Platinum Club tagságot érdemelt ki […]

Friss, ropogós