Fizetésképtelen az Albacomp (frissült)

A cégközlöny szombaton tette közzé a Fejér Megyei Bíróság 1.Cspk.07-12-000002/2. sz. végzését arról, hogy az ALBACOMP IT Informatikai Zrt. ideiglenes fizetési haladékot kért. A közlemény szerint az ALBACOMP 2012. március 9-én csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, ezért a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg. A csődtörvényt több, mint húsz éve fogadta el az országgyűlés, az 1991. évi XLIX. tv. (Cstv.) három eljárást – a csőd, a felszámolási és a végelszámolási eljárást tartalmaz. A csődeljárást kötelezővé tették a 90 napon túli tartozással rendelkező cégek esetében. Ha hitelezőivel nem tud megállapodni a cég, az eljárás automatikusan felszámolási eljárásba fordul. Az Albacomp a magyarországi informatikai piac egyik legnagyobb múltra visszatekintő, sok vihart megélt vállalata.

Hétfőn megérkezett az Albacomp közleménye: Az Albacomp IT Zrt.-t finanszírozó bank nem hosszabbította meg a lejáró hitelszerződést, ezért a társaság működése finanszírozhatatlanná vált. A cég 2012.03.09-én csődvédelmet kért annak érdekében, hogy likviditási helyzetét rendezni tudja, célja a szállítókkal, hitelezőkkel történő sikeres csődegyezség megkötése és a társaság ingatlankezelőként való további működtetése. A fentiek az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. működését nem befolyásolják, mivel az RI Kft. teljesen független a már ma is szinte kizárólag vagyon és ingatlankezelést végző IT Zrt.-től. Az Albacomp RI Kft. 2008-as alapítása óta nyereséges, most is jelentős rendelésállománnyal rendelkezik és az elmúlt egy évben több, mint 20 százalékos árbevétel növekedést ért el.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A magyarországi e-mailek 70 százaléka spam

hét márc 12 , 2012
ShareTweetPinShareMagyarországon minden tíz e-mailből hét spam, azaz levélszemét, miközben Szaúd-Arábia maradt továbbra is világ legtöbb spammel fertőzött országa, itt a kéretlen levelek aránya 76,2 százalék volt februárban. Az informatikai biztonsággal foglalkozó Symantec riportja szerint Magyarországon a kéretlen levelek aránya februárban 71,1 százalék volt, míg az Egyesült Államokban 68,9 százalékot, Kanadában […]
spam

És még ez is...