KSH: csökkentek a termelői árak márciusban

forintAz ipari termelői árak 0,6 százalékkal csökkentek márciusban az előző hónaphoz képest és 1,9 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Az ipar belföldi értékesítési árai és a forintban számolt exportárak egy hónap alatt egyformán 0,6 százalékkal csökkentek, tavaly márciussal összevetve a belföldi árak 2,5, az exportárak 1,6 százalékkal estek vissza – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az árak alakulását főként az energiaszektorban, a feldolgozóiparon belül pedig a járműgyártásban és az elektronikai termékeknél bekövetkezett áresés befolyásolta – tette hozzá a KSH. Legnagyobb mértékben, 1,6 százalékkal a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása ágazat árai estek az előző hónaphoz képest. Az előző év márciusához képest a szektor számottevő, 1,9 százalékos árcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni — írja a KSH jelentése alapján az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pályacsúcsa ellenére is csak második az Apple

hét máj 5 , 2014
Az okostelefon-piacot a Samsung uralja, bár eladásainak 22 százalékos növekedése ellenére is az első negyedévben 30,2 százalékra csökkent a piaci részesedése a tavalyi első negyedévi 31,9 százalékról — közölte csütörtökön az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat. A Samsung 85 millió készüléket értékesített az első negyedévben. A második Apple “házi” […]
okostelefon

Friss, ropogós