Négymilliárd forinttal erősít Magyarországon az SAP

2016.10.14. Ablonczy Balázs az SAP Hungary KFt vezérigazgatója és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter  jelképesen átadták az SAP új szerkezetkész épületét a budapesti Graphisoft park területén.Az SAP négymilliárd forintos beruházást jelentett be. A befektetésnek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket jelentő, hazai informatikai szektorban. A beruházás része egy új irodaépület felépítése a budapesti Graphisoft parkban. Az SAP korábban hárommilliárd forintból építette fel a globális felhőinformatikai támogató központját, száz új munkahelyet teremtve.

Magyarország egyre közelebb jut ahhoz, hogy az informatika és a digitális fejlesztések területén is betöltse az adottságainak megfelelő szerepet – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az esemény ünnepélyes bejelentésén. A kormány továbbra is elkötelezett, hogy folytassa a beruházásokat ösztönző és a növekedést támogató gazdaságpolitikát, illetve továbbra is  komoly hangsúlyt helyez az innováció-vezérelt, az új technológiákat alkalmazó ipari termelés további térnyerésének elősegítésére – emlékeztetett a szakminiszter. Hozzátette: Magyarország újraiparosítási programjában, az Irinyi Tervben a fejlesztendő ágazatok között kitüntetett helyet foglal el az infokommunikációs szektor.

Az SAP jó befektetési célpontnak tartja Magyarországot – hangsúlyozta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Működésünk záloga a hazai szakemberek tudása. Ezért is fontos, hogy a legjobb munkahelyet tudjuk számukra biztosítani. Bővülésünk emellett nem valósulhatna meg az erős egyetemi kapcsolataink, a vállalatok innováció iránti, növekvő nyitottsága nélkül” — tette hozzá a cégvezető.

Az SAP napjainkra jelentős foglalkoztatóvá vált Magyarországon, az elmúlt három évben megduplázta alkalmazottai létszámát, és jelenleg már több mint 900, magasan képzett munkatársuk dolgozik az országban. A közel húsz éves SAP Hungary Kft. széleskörű tevékenységgel van jelen a piacon, és folyamatos innovációval segíti a hazai és nemzetközi cégek digitális átalakulását. Az értékesítési tevékenység mellett exportpiacra is készülő alkalmazások fejlesztésével is foglalkoznak Budapesten, emellett támogatási részlege és innovatív, felhőinformatikai központja is van a vállalatnak Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Baranyi Zoltánt az Invitel repíti a sztárok közé

szo okt 15 , 2016
Idén Rotterdamban rendezik meg a Music Televison (MTV) szokásos European Music Awards (EMA) díjátadó gáláját, amelyen második alkalommal az Invitel egyik ügyfele is részt vehet kísérőjével. A távközlési cég online játékának nyertese, Baranyi Zoltán feleségével utazik majd Rotterdamba, hogy együtt bulizzon Európa legjobb előadóival. „Nagyon örülök, hogy engem sorsoltak ki, és […]

Friss, ropogós