Még mindíg van kutatnivaló az 5G-n

Lubor ZatkoA Magyar Telekom, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztési együttműködést kötött az ötödik generációs mobiltechnológia, azaz az 5G terén. A Magyar Telekom által a BME oktatási, kutatási céljaira biztosított frekvenciákon az Ericsson 5G teszthálózatot épített fel és üzemeltet a BME „I” épületében, ahol az 5G felhasználási lehetőségeit kutatják a mezőgazdaságban és az okos gyártás területén. Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese közölte: tapasztalatot és know-howt nyújtanak az együttműködéshez a sávszélesség mellett. A Magyar Telekom saját frekvenciakészletéből díjmentesen, haszonbérlet formájában átenged az egyetem javára 20 Megahertzet (MHz) a 3600 MHz-es sávból, és 10 MHz-et a 2600 MHz-es sávból kutatás-fejlesztési és oktatási célokra – ismertette.

Józsa János, a BME rektora elmondta: a többéves munkához a BME adja az együttműködő tanszéket, és bevonja az alapképzésben, a mesterképzésben vagy a doktori képzésben részt vevő hallgatóit a fejlesztésekbe. A hálózaton az Ericsson és a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének konzorciuma egy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott projektben az 5G mobilkommunikációs rendszer automatizált működtetésének kutatás-fejlesztésén, 5G alapú szolgáltatások megvalósításán, ipari és mezőgazdasági alkalmazások fejlesztésén dolgozik. A konzorcium okos mezőgazdasági alkalmazásokkal, és a kooperatív robotok valós idejű automatizált vezérlésével demonstrálja az 5G rendszerek előnyeit – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kínos: az MNB nem hagyta jóvá a Delta részvénykibocsátási tájékoztatóját

csü dec 10 , 2020
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem hagyta jóvá a Delta Technologies Nyrt. részvénykibocsátási tájékoztatóját – közölte a társaság. A közlemény szerint a tőzsdére bevezetni kívánt több mint 281 millió darab A sorozatú törzsrészvény bevezetéséhez készített tájékoztató jóváhagyásának megtagadásával együtt az MNB az engedélyezési eljárást is megszüntette. A Delta a közlemény […]
Delta Csoport, Delta Technologies

És még ez is...