Tudománykommunikációs verseny indul egyetemistáknak

Természettudományi, műszaki, informatikai és matematika szakos egyetemista hallgatók számára SCI-indikátor címmel indítja el első országos tudománykommunikációs versenyét A Nők a Tudományban Egyesület.

A pályázóknak mindössze egyperces, saját készítésű videóban kell bemutatniuk egy tudományos ötletet vagy kutatást. A döntősök mesterkurzuson vehetnek részt és saját mentorral fejleszthetik kommunikációs és előadói képességeiket. A felkészítés után a résztvevők látványos, kreatív előadásokkal és kísérletekkel mutatkoznak be élő adásban az Ustreamen keresztül.

A legjobb pályázatokat, az előselejtezőbe került versenyzőket, a legeredetibb ötleteket és kutatási témákat az interneten mutatják be. A győztes ellátogathat a CERN svájci központjában, a világ legnagyobb részecskegyorsító fellegvárába, A díjak között van: egy hónapos szakmai gyakorlat a Ustream budapesti fejlesztőközpontjában, valamint a Google marketing elméletének és gyakorlatának megismerése. Egy versenyző részt vehet a Szertár tudománykommunikációs mentorprogramjában, és minden döntős bemutatkozik az MTA által szervezett 2017. évi Magyar Tudomány Ünnepén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A "sötét" Afrikában indul az első drón-csomagkézbesítő szálgáltatása

hét okt 17 , 2016
Paul Kagame ruandai elnök ma bejelentette a világ első nemzeti drón-csomagkézbesítő szolgáltatásának elindítását. A mai naptól kezdve a ruandai kormány napi 150 kérésre történő sürgősségi vérszállítmányt indít a drónokkal az ország keleti részén található 21 vérátömlesztéssel foglalkozó központba. A drónokat a Zipline nevű kaliforniai robotikai cég építette és üzemelteti. A […]
drón

Friss, ropogós