Még mindig okostelefonra vágyik a nép

karacsony-telanyo-okostelefonAz okoseszközök töretlen népszerűségét jelzi, hogy a Telenor friss online felmérésében részt vevő közel kétezer válaszadó 93,9 százalékának van okostelefonja, ennek ellenére a többségük okostelefont szeretne ajándékba kapni karácsonykor.

Az elmúlt évben elkészített hasonló témájú felméréshez képest idén már a válaszadók 86,5 százaléka nyilatkozott úgy, hogy használ mobilinternetet, míg tavaly ez még csupán 76,8 százalék volt. A Telenor november 17-től széles körű kedvezményes ajánlatokkal, többek között akciós okostelefonokkal, a korlátlanságot biztosító Telenor Blue tarifacsomagokra vonatkozó havidíjkedvezményekkel és a kártyás ügyfeleknek ingyenesen igénybe vehető hétnapos korlátlan Hipernet-adatcsomaggal készül a karácsonyi vásárlási szezonra.

A Telenor online felmérésében arra a kérdésre, hogy milyen kütyüt látnának legszívesebben a karácsonyfa alatt, a legtöbben (35,2 százalék) az okostelefont választották, míg a laptop (19,6 százalék) vagy a hibrid táblagép (13 százalék) már kevésbé vágyott ajándék. Az új mobilra vágyó felhasználók döntő hányada (69,8 százalék) hosszabb üzemidejű készüléket szeretne, a második legfőbb tényező a jelenlegi készülékéhez képest jobb minőségű kamera (65,8 százalék), majd a gyors működés (65,1 százalék). A 4G és 4G+ gyors mobilinternet támogatása 61,2 százalék számára preferencia – a férfiaknak jóval inkább, mint a nőknek – , de a minél nagyobb tárhely mindkét nemnek egyaránt számít (56,3 százalék). A képernyő méretét tekintve többen (42,1 százalék) vágynak nagyobbra; a kis kompakt méret csak 7,2 százaléknak fontos.

Idén karácsonyra a megkérdezettek 34,4 százaléka tervezi, hogy valakinek mobil eszközt ajándékoz, amelyek közül egyértelműen az okostelefon a legnépszerűbb. A felhasználók 85,4 százaléka ezt tervez vásárolni valakinek, míg táblagépet 13,3 százalék, laptopot pedig csak 11,8 százalék. A legtöbben (29,5 százalék) 20-40 ezer forintot költenének az ajándékba szánt okostelefonra, 60-100 ezer forintos összeget a válaszadók 18,7 százaléka, 40-60 ezret pedig 18 százalékuk költene. Az okostelefont a legtöbben (65,7 százalék) személyesen tervezik megvenni, online rendelést 28,7 százalék tervez, míg csupán 5,6 százalék venne online használt készüléket ajándéknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét csúcsokat döntött a fekete péntek

ked nov 22 , 2016
Az átlagosnál magasabb, 35 ezer forint feletti átlagos megrendelési értéknek köszönhetően negyedével múlta felül a tavalyi fekete péntek forgalmát a november 18-i Black Friday az Extreme Digitalnál. A szokásos slágertermékek (okosmobil, konzol) mellett az idén a hőszivattyús szárítógép és egy ultra-HD televízió volt az akciós nap két rendkívül kedvelt terméke. […]
kosár, kiskereskedelem