A TR Consult Kft.-t már sikerült felvásárolnia a 4iG-nek, igaz ez közel sem a T-Systems kategóriája

Őry Tamás Attila, a TR Consult Kft. tulajdonosaFelvásárolta a 4iG Nyrt. a TR Consult Kft.-t (TRC). A 4iG közleménye szerint az akvizíció célja az informatikai nagyvállalat meglévő kapacitásainak, illetve a kiberbiztonság területén nyújtott szolgáltatási portfóliójának bővítése. Remények szerint a felvásárlás hozzájárul majd, hogy a 4iG információbiztonsági szolgáltatásaival is a régiós piacra lépjen. Farkas Péter, a 4iG műszaki vezérigazgató-helyettese a tranzakció kapcsán közölte: az akvizíció hatásaként az integrált informatikai védelmi megoldások területén 25-30 százalékos árbevétel növekedést várnak. A 4iG stratégiai tervei szerint üzletága folyamatos fejlesztésével és bővítésével a kiberbiztonság területén is piacvezetővé válhat Magyarországon, a TRC meglévő nemzetközi ügyfél- és partnerkapcsolatai révén pedig már rövid időn belül a közép-kelet európai régióban is piacra léphet szolgáltatásaival – írják a közleményben.

A 2007-ben alapított, integrált informatikai védelmi megoldásokkal, kiberbiztonsági tanácsadással foglalkozó, jelenleg tíz fős mérnöki csapattal rendelkező vállalkozás tavaly csak 669 millió forint forgalmat ért el az egy évvel korábbi egymilliárd után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A koronavírus a kibertámadásokra is hatással van

sze júl 15 , 2020
A kiberbűnözők gyorsan kihasználták az emberek félelmét és bizonytalanságát, ami a járványhelyzet kezdeti időszakában jelentkezett. A G DATA elemzése szerint harminc százalékkal nőtt 2020 első felében a megelőzött vírusfertőzések száma. A magánfelhasználók körében ennél sokkal jelentősebb volt a növekedés, 46 százalékkal több támadást védett ki a német biztonsági cég, mint […]
Hacker támadások térképe

És még ez is...