Néhány ok, amiért a rendszergazdáknak halat kell fogyasztaniuk

sushiMagyarországon a halfogyasztás messze elmarad az európai tagországok átlagától, pedig néhány tény arra figyelmeztet, hogy jobb lenne, ha több hal kerülne a tányérunkra. Varga Anita dietetikus nyomán három érvvel támasztjuk alá, miért érdemes halat fogyasztani a rendszergazdáknak.

1. Védi a szívet
És ki szív, ha nem a rendszergaza?! Viccen kívül: Magyarországon a halálozások mintegy ötven százaléka szív- és érrendszeri betegségek miatt következik be. A halak telítetlen zsírsavtartalma – különösen az omega-3 – ugyanakkor segíti a rendszergazda szívének megfelelő működését.

2. Hozzájárul az agy optimális működéséhez
A jó rendszergazda arra törekszik, hogy az általa üzemeltetett rendszer optimálisan működjön. Szerencsére a halak kedvező zsírsavösszetétele hozzájárul az emberi agy magzati és csecsemőkori optimális fejlődéséhez, de a későbbi működéséhez is egyaránt. Egyes felmérések szerint idős korban a rendszeresen halat fogyasztóknál kisebb a szellemi leépülés, a szív- és érrendszeri-, továbbá a szembetegségek kialakulásának kockázata.

3. Segít legyőzni a stresszt
Egyes kutatások alapján az omega-3 hiányos táplálkozás olyan agyműködési zavarokhoz vezethet, amelyek rontják a stresszel, nehéz élethelyzetekkel való megküzdés hatékonyságát. Köztudomású, hogy a rendszergazdák élete közel sem stressz-, és vitamentes. Már csak ezért is érdemes lenne a munkaegészségüggyel foglalkozó hatóságoknak védőételként előírniuk az omega-3-ban dús halételeket a rendszergazdák munkáltatóinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elkészült a Windows 10

sze júl 29 , 2015
Mérföldkőhöz érkezett a Microsoft: mától a világ 190 országában elérhetővé válik a Windows 10. A Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, illetve új pc-kre és tabletekre előre telepítve. A Windows 10 egy merőben új és sajátos megközelítését adja a hagyományos Windows rendszereknek: megjelenése a számítástechnika […]
Windoes 10