Még mindig nem jó pc-gyártónak lenni

IBM PC XTTavaly az utolsó negyedévben 67 millió személyi számítógépet (pc) szállítottak ki világszerte. Ez 2,7 százalékos csökkenés éves összevetésben.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatai szerint a hosszabb ideje tartó lassulás elérte a mélypontot, és az idén már akár három százalékot meghaladó is lehet növekedés. A tavalyi negyedik negyedévben már a nyolcadik egymást követő negyedévben csökkentek az eladások. AZ piackutatót társaság számításai szerint tavaly 13,9 százalékkal, 259,5 millióra esett a kiszállított pc-k száma 2022-höz képest, amikor 16,5 százalékos esést regisztráltak. Két számjegyű csökkenésre korábban még soha nem volt példa. A tavalyi negyedik negyedévben a globális pc-piac kulcsfontosságú beszállítói megőrizték pozícióikat.

A kínai Lenovo továbbra is az első helyen állt, 24 százalékos piaci részesedésével a 2022 utolsó negyedévi 22,5 százalék után. A második amerikai HP Inc. piaci részesedése 19,2 százalékról 20,8 százalékra nőtt. A listán harmadik Dell Technologies piacrésze a 2022 negyedik negyedévi 15,7 százalékról 14,8 százalékra csökkent. A negyedik az Apple volt, piaci részesedése 10,1 százalékról 8,5 százalékra mérséklődött, az Asus-é pedig hét százalékról 6,3 százalékra.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tömegek életét változtathatja meg egy hatályba lépett uniós irányelv

pén jan 12 , 2024
ShareTweetPinShareTöbb ezer hazai cég működését alakítja át az idén hatályba lépett NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv. A NIS2 irányelvet Magyarország az Európai Unió (EU) tagállamai közül az elsők között ültette át saját jogrendszerébe, hogy hatékonyan vehesse fel a küzdelmet a látványosan növekvő kiberfenyegetésekkel szemben. Az előírások a legalább […]
Zala Mihály, az EY it- és technológiai tanácsadással foglalkozó területének vezetője

És még ez is...