Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LXI.

  • Az IDC szerint két éven belül a vállalatok háromnegyede alkalmaz majd konténertechnológiát, ugyanakkor a szakembereknek mindössze az ötöde tudja megfelelően használni a konténerfelügyeleti eszközöket.
  • A Reacty középtávú előrejelzésének realista forgatókönyve alapján a 2020-as évben a hazai e-kiskereskedelmi forgalom 950 milliárd forint környékén alakul majd, 2024-re pedig a jelenlegi forgalom akár 2,2-szeresére is növekedhet és meghaladhatja az 1700 milliárd forintot. A pesszimista becslés szerint is a jelenlegihez képest legalább 1,6-szoros, az optimista előrejelzés szerint 2,4-szeres növekedés várható 2024-re. Az e-kereskedelem / kiskereskedelem aránya a jelenlegi 7,6 százalékról forgatókönyvtől függően várhatóan 10,4 – 11,6 százalékra nő öt éven belül. Egyre gyakrabban, de főleg kisebb értékben vásárolnak online a magyarok
  • Az IDC kutatócég előrejelzései szerint öt év leforgása alatt közel hétszeres megtérülésre számíthat, aki az SAP HANA mellett teszi le a voksát. Az SAP július elejére tesztelhető verziót ígér a kizárólag felhő alapú SAP HANA platformból, az előzetes jelentkezés már elérhető az SAP ügyfelei számára.
  • A Gartner szerint a felhőnatív alkalmazások és infrastruktúrák terjedése következtében 2022-re a nagyvállalatok több mint 75 százaléka futtat majd konténerizált alkalmazásokat a jelenlegi kevesebb mint harminc százalékkal szemben, és ezekhez szükség lesz konténerfelügyeleti megoldásokra.
  • Az elmúlt években óriásit nőtt az e-sportok népszerűsége. Profi csapatok, ligák, új struktúrák, médiacsatornák és teljesen új gazdasági szektorok nőttek ki ez e-sportok térhódítása nyomán. Az e-sportok össznézőszáma ma már 490 milliónál jár világszerte (2020-ban ez 11,9 százalékos növekedési ütem az előző évhez képest), csak Európában 50 millió a rajongók száma. A közhiedelemmel ellentétben az e-sportok rajongói legnagyobb számban a 21-35 éves korosztályból kerülnek ki: a teljes közönség 38 százalékát adják.
  • Lőwy Dániel, a Valor Hungariae Zrt. tudományos igazgatója szerint világszerte 2,7 milliárd okostelefon, és 1,35 milliárd tablet működik. Egy felhasználó átlagosan harminc mobilalkalmazást használ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.