Major: végre lehet magyar tagja az ITU-nak

MajorPeter2A kormány Major Pétert, Magyarország ENSZ Képviseletének infokommunikációs tanácsadóját jelöli tagnak a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union – ITU) Rádiószabályozási Testületébe. A jelöltet Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára mutatta be 2014. május 7-én, Genfben.

A helyettes államtitkár az idén Puskás Tivadar-díjjal kitüntetett jelölt szakmai kvalitásait méltatva elmondta, hogy Major az ENSZ infokommunikációs fórumain hatékonyan képviseli Magyarország érdekeit.

A Rádiószabályozási Testületnek 2006 óta nincs magyar tagja. A jelöltekről az ITU meghatalmazotti konferenciája dönt majd 2014. október 20. – november 7. között, a dél-koreai Busanban — írja az NFM, kommunikációs főosztálya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A felhők felett VIII. -- lenyomni a Vibert és a Skype-ot

ked máj 13 , 2014
Néhány napja kiosztották a Hungarian Cloud Award 2014 díjakat: különdíjat kapott a svéd bejegyzésű, ám magyar vezetéssel működő Arenim Technologies AB. Az Arenim Technologies CrypTalk elnevezésű, titkosított azonnali üzenetküldést és beszélgetést lehetővé tévő cloud szolgáltatása lényegesen összetettebb, magasabb fokú titkosítást alkalmaz, mint a Viber vagy akár a Skype (amelyről tudható, […]
felhő

És még ez is...