Pécs az innováció fellegvára lehet

mosolyA Samsung Electronics Magyar Zrt. olyan hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, amely az oktatás, az egészségügy és a kutatás-fejlesztés területeit egyaránt lefedi. A megállapodás révén az egyetem és Pécs nem csupán csúcstechnológiájú készülékekkel gyarapodhat, hanem az innovációból is kiveszi a részét. A három alappilléren nyugvó stratégiai megállapodás első lépéseként a Pécsi Tudományegyetem szakértelmét és a Samsung korszerű technológiai tudását ötvöző egészségügyi alkalmazások tervezésére és kidolgozására kerül sor.

Ennek eredményeképpen olyan fejlett, valódi piaci igényeket kielégítő szoftverek jelenhetnek meg, amelyek aktívan hozzájárulhatnak a lakosság egészségi állapotának javításához. Ezzel párhuzamosan a Samsung Smart School koncepcióját honosítják meg, amelynek köszönhetően a pécsi diákokat és pedagógusokat hamarosan a legmodernebb technológiák fogják segíteni az új ismeretek, készségek és képességek elsajátításában, illetve átadásában. Végül, de nem utolsósorban a vállalat közép távú terve, hogy az egyetemmel közösen egy olyan orvosi innovációs és oktatási centrumot hozzon létre – remélhetőleg a nem túl távoli jövőben –, amelyben kiváló és innovatív orvosi ötletek első lépései, azaz prototípusai készülhetnek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hosszú búcsú: a Conficker féregtől

szo okt 18 , 2014
Az ESET szeptemberi víruslistáján az előző havi listához képest több változás történt. Az egyik legjelentősebb változást a Conficker féreg kiesése jelentette. Az “újoncok” közülük egyből listavezetőként bukkant fel a HTML/Refresh kártevő, míg a kilencedik helyre játszotta fel magát a Win32/Danger.DoubleExtension trójai. A listavezető újonc HTML/Refresh egy olyan trójai család, amelyik […]
vírus