150 új munkahely létesül 2017 végéig Komáromban

2

SzijjartoPeterSikeresen indult a komáromi MicrosoftNokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítása – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a minisztérium parlamenti államtitkáraként még júliusban, a Microsoft–Nokia globális többezer főt érintő leépítési döntései miatt utasította a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezetőit, hogy – többek közt – azonnal gyorsítsák fel az előrehaladott tárgyalásokat azzal a három külföldi vállalattal, amelyek Komáromban komoly munkahelyteremtéssel járó, termelő beruházást akarnak létrehozni. Ennek fejleménye, hogy a lengyel Alumetal járműipari vállalat kilencmilliárd forintos beruházással a komáromi ipari parkban építi fel új gyárát, amely 150 új munkahelyet létesít 2017 végéig – írták.

2 thoughts on “150 új munkahely létesül 2017 végéig Komáromban

  1. Pontosítjuk kedves olvasónk hozzászólását: "csak" 1800 embert bocsátottak el, így ha extrapoláljuk az új munkahelyek létrehozásának jelenlegi ütemét, akkor 12 év jön ki, mire újra dolgozhatnak az elbocsátottak. Persze merő rosszindulat így számolni, hiszen amilyen elánnal dolgozik az új munkahelyek létrehozásán, akár év végéig is megoldhatnak a foglalkoztatási gondok.
    -szerk-

  2. Extrapolálom a tempót, 50 év alatt meg is lesz ebben az ütemben az elbocsátott 2500 ember munkahelye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sose találná ki miért jó a hajlított TV

sze okt 15 , 2014
Az első ívelt OLED TV-t 2013 végén mutatták be. Az LG ívelt OLED TV fő előnyei a síkképernyős társaival szemben, hogy az emberi szem számára kényelmesebb tévénézést és jobb képminőséget biztosít (a merőleges rálátású pixelek miatt), valamint közelebbről nézve nagyobbnak is látszik, mint a lapos képernyők. Az ívelt kialakítás által […]
tévé, televízió