Koreai-magyar két jóbarát

A koreai delegáció tagja volt Sang Gue Park, az egyetem elnöke (rektora), Joonki Paik elnökhelyettes (rektorhelyettes), a Mesterséges Intelligencia Tanszék képviseletében Yoon-Sik Cho, Hwanhee Lee és Byungwoo Hong, valamint Hyungil Harry Kwon, a Chung-Ang Egyetem nemzetközi ügyekért felelős alelnöke és JB Shin nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató is.Szakmai fórumot rendezett közösen a mesterséges intelligenciáról az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és dél-koreai Chung-Ang Egyetem (CAE) július 17-18-án, az ELTE lágymányosi campusán.

A koreai delegáció tagja volt Sang Gue Park, az egyetem elnöke (rektora), Joonki Paik elnökhelyettes (rektorhelyettes), a Mesterséges Intelligencia Tanszék képviseletében Yoon-Sik Cho, Hwanhee Lee és Byungwoo Hong, valamint Hyungil Harry Kwon, a CAE nemzetközi ügyekért felelős alelnöke és JB Shin nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató is. A találkozó vendégeit az ELTE-n Hamar Imre nemzetközi rektorhelyettes és Kozsik Tamás, az Informatikai Kar dékánja köszöntötte. Az ELTE IK Mesterséges Intelligencia Tanszék működését Jesús Reyes Nunez egyetemi docens, a hazai MI-infrastruktúrát Benczúr András (SZTAKI), az ELTE IK Egyetemi-Vállalati Együttműködési Intézet munkáját Botzheim János egyetemi docens, a Mesterséges Intelligencia Tanszék vezetője mutatta be. A konferencián összesen 25 előadás hangzott el, a résztvevők a két nap során számos fejlesztésről és kutatásról számoltak be a mesterséges intelligencia nyelvészeti, ipari, közlekedési alkalmazásáról, de szó volt az MI-rendszerek felhasználásáról a hang- és kézírás-felismerésben, az adatelemzésben és a humanoid robotok fejlesztésében is.

Az ELTE-nek húsz dél-koreai egyetemmel van jelenleg is érvényes bilaterális megállapodása, a szerződések többek között oktatói, kutatói, hallgatói, staff mobilitásra, nyári egyetemekre, kiadványok cseréjére, közös kutatásokra és projektekre vonatkoznak. A CAE Dél-Korea minőségi oktatást nyújtó, vezető intézménye, harmincezer hallgatóval és ezer oktatóval. Két campusán – Szöulban és Anseongban – tíz kar és 16 doktori iskola működik. Az ELTE-vel 2022 óta van megállapodása. Borhy László rektor magyar felsőoktatási küldöttség élén 2023 márciusában tett látogatást a CAE-n, ahol a kapcsolatok bővítéséről tárgyalt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Valami elpattant Musknál: X a Twitter új logója és neve

ked júl 25 , 2023
Elon Musk bejelentette a Twitter átalakítását X-é, valamint a közösségi platform arculatának teljes megváltoztatását. A vállalat San Fransicó-i székházára a változás jeleként már vasárnap éjszaka egy óriási X-et vetítettek ki, amely a Twitter új logója, és a közösségi hálózat nyitóoldalán már ezzel találkoztak a felhasználók. A milliárdos hétfőn hajnalban közzétett […]

És még ez is...