Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLVII.

  • A DDoS támadások száma 172 százalékkal emelkedett 2016-ban. 2021-re a DDoS típusú támadások száma várhatóan 2,5-szeresére nő, meghaladva az évi 3 millió támadást.
  • A GKI Digital 2017 áprilisi kutatása alapján a belföldi kedvezményes szálláscsomagokat kínáló kuponos oldalak forgalma 2016-ban nagyjából 8,1 milliárd forintot tett ki.
  • A PricewaterhouseCoopers (PwC) szerint egy átlagos irodában évente húsz dollárt (~6000 forintot) költenek el a munkabérekből arra, hogy minden dokumentumot iktassanak, 120 dollárt (~36 000 forintot) a rosszul iktatott dokumentumok megkeresésére (húsz dokumentumból átlagban egy elveszik), és 25 órát fordítanak arra, hogy ezeket az elveszett dokumentumokat újra elkészítsék.
  • A nők aránya a felsőoktatásba jelentkezők között 2015/2016-ban még mindig az informatikai (12 százalék) és a műszaki (24 százalék) területeken volt a legalacsonyabb.
  • Az Eurostat friss adatai szerint az internetes banki ügyintézésre legmagasabb arányban (92 százalék) Finnországban használták a világhálót. Dániában és Hollandiában az internethasználók 91 százaléka, Észtországban 90 százaléka, Svédországban pedig 89 százalék intézte a világhálón keresztül banki ügyeit. Ebben a rangsorban Magyarország a 22. helyre került 44 százalékkal. Az internetes banki ügyintézés sereghajtói az EU-ban Bulgária (7 százalék), Románia (8 százalék), Görögország (28 százalék), Ciprus (37 százalék), Portugália (41 százalék) és Olaszország (42 százalék).
  • „Az információ, a tudás hatalom. Aki kontrollálja az információt, kontrollálhatja az embereket is” — Tom Clancy amerikai író.
  • A Gartner friss jóslatai szerint 2020-ra például a penetrációs tesztek 10 százalékát már szintén gépi tanulást alkalmazó, okos rendszerek fogják végezni, míg ez a szám 2016-ban még 0 százalék volt.
  • A televízióval rendelkező magyar háztartások 78 százalékának van internetelérése is. 68 százalékuk használja is otthon a netet, sőt 42 százalékuk tévénézés közben netezik – derül ki a Nielsen Közönségmérés idén tavasszal készített, nemrégiben közzétett felméréséből. A világhálóra azonban egyre kevesebben lépnek fel asztali számítógépükön keresztül, e célra egyre inkább mobileszközeiket használják otthon is. A 18-49 éves korosztály 84 százalékának van már okostelefonja, kétharmaduknak laptopja. Az okostelefont 73 százalék, míg a laptopot 53 százalék használja otthoni internetezésre – tárta fel a kutatás.
  • A Cisco előrejelzése szerint a Wi-Fi kapcsolatok és a mobil eszközök az internetes adatforgalom 73 százalékát generálják 2021-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Xerox: végre Magyarországra is megérkezik a fehér tinta

sze szept 27 , 2017
A Xerox a napokban mutatta be az iGen5 digitális nyomdagéphez kifejlesztett új, fehér színű száraztintát, amelynek hozzáadásával a hagyományos módon elkészült nyomtatványok felületén olyan különleges folthatást keltő átalakítások végezhetőek el, amiknek köszönhetően eddig nem tapasztalt, exkluzív megjelenés érhető el. A Xerox fejlesztésével többek között készíthető karácsonyi levelezőlap, amelyen a hópehely […]

Friss, ropogós