Júliustól már nem csak csokiért és sorsjegyért érdemes betérni a postahivatalokba

1

posta, készpénzJelentősen bővülhet a lakossági készpénzfelvétel elérhetősége, havonta 150 ezer forintot a postákon is lehetséges lesz felvenni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a közleményben emlékeztetnek, hogy 2014 februárjától a lakosság havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forintig költségmentesen vehet fel készpénzt a bankautomatákból. Annak érdekében, hogy az állampolgároknak minél szélesebb körben legyen lehetősége élni az ingyenes készpénzfelvétellel, az NGM módosító indítványt nyújtott be. A javaslat arra irányul, hogy a jövőben a postákon is elérhetővé váljon az ingyenes készpénzfelvétel.

„Készpénz. Mindig.”

A pénzügyi közvetítő rendszert érintő törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló T/7730. számú törvényjavaslathoz az NGM olyan módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága felé, amely a lakosság számára lehetővé teszi, hogy a jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postai ügyfél-kiszolgálási pontokon is ingyenesen felvehető legyen havonta két alkalommal, összességében legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénz. A szolgáltatás a  Magyar Posta elszámoló központot működtető intézmény által üzemeltetett POS-terminál útján válik elérhetővé.

A kormány döntése értelmében 2023 júliusától van lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb 40 ezer forintos értékben, így a jelenlegi módosítás tovább növelheti a készpénzfelvétel lehetőségét, ezáltal segítve és javítva azon településeken élők helyzetét és életminőségét, ahol nem elérhető bankautomata, de posta működik – írta az NGM.


 

One thought on “Júliustól már nem csak csokiért és sorsjegyért érdemes betérni a postahivatalokba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Online bank nyílt Romániában

szo ápr 6 , 2024
ShareTweetPinShareSalt Bank néven online bank nyílt Romániában – jelentette be a pénzintézet. Az új bank teljes egészében digitális, nincsenek fiókjai, a szolgáltatásai kizárólag az online alkalmazásán keresztül vehetők igénybe. A Salt Bank a nagy-britanniai Engine by Starling Bank digitális infrastruktúráját használja. A bank nyolcvan-százmillió eurós befektetéssel jött létre — számolt […]
Salt Bank Románia

És még ez is...