Ismét kétszáz munkahelyet teremt a Sanmina

A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát 2022-ig, a beruházáshoz a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá. Az elektronikai eszközöket gyártó amerikai cég beruházásának támogatását az indokolta, hogy a fejlesztéssel néhány éven belül 220 nagy hozzáadott értéket teremtő munkahely is létrejön. (Tavaly is bejelentettek egy kétszáz fős munkahelyteremtést. A -szerk- megj.) Hoffmann Károly, a Sanmina-SCI Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy a befektetési összegből elsősorban világszínvonalú, automatizált gyártósorokat vásárolnak. A Sanmina az elmúlt öt évben több mint hétmilliárd forintot fektetett be Tatabányán, az ottani üzem így mostanra a cég legnagyobb európai gyártóbázisa – tette hozzá.

A kaliforniai székhelyű, autóelektronikai és telekommunikációs berendezéseket gyártó Sanmina-SCI tavaly októberben, magyarországi működésének huszadik évfordulóján jelentette be, hogy csaknem kétszázzal emeli alkalmazottai létszámát Tatabányán, és új gépsorokat telepít. Az összesen negyvenezer négyzetméternyi üzem mellett a Sanmina az alsózsolcai ipari parkban további harminc embernek ad munkát precíziós fémmegmunkálással, telekommunikációs kapcsolószekrények, bázisállomások összeszerelésével foglalkozó üzemében. Az 1980-ban alapított cég globális árbevétele 2016-ban meghaladta a 6,5 milliárd dollárt, a tavalyi üzleti évben megközelítette a hétmilliárd dollárt.

A Sanmina-SCI Magyarország Kft. munkavállalóinak száma
2017 – 1058
2016 – 1201
2015 – 1021
2014 – 972
2013 – 1063
Forrás: nyilvános cégadatok

Next Post

Az uniós országok nagy teljesítményű közös számítástechnikai fejlesztésre készülnek

ked okt 2 , 2018
Az Európai Unió Tanácsa szakminiszterei csúcstechnológiát alkalmazó infrastruktúra kialakításáról állapodtak meg, amelynek célja egy nagy teljesítményű közös uniós számítástechnikai fejlesztés – közölte az uniós tanács. A tájékoztatás szerint az új európai közös vállalkozás létrehozásával a nagy adathalmazok feldolgozására alkalmas szuperszámítógépek kifejlesztésére lesz lehetőség, amely hozzájárul a kutatáshoz, valamint az ipar […]
szerver

És még ez is...