Újabb nagy ügyfelet veszített a TomTom

Várakozáson felüli harmadik negyedéves eredménye ellenére több mint tíz százalékot veszített a holland TomTom részvényének az árfolyama, miután meghiúsult a navigációs rendszerek és szolgáltatások szállításáról a Volvóval kötött megállapodás – számolt be az Automotive News. A TomTom részvénye tizenegy százalékot veszített a bejelentés hatására. A Volvo-hír tovább rontja a TomTom üzleti kilátásait. Az elmúlt hónapban, szeptember közepén ugyanis egy másik jelentős ügyfele, a Renault-Nissan-Mitsubishi autóipari konszern jelentette be átállását az Android operációs rendszer járműinformatikai alkalmazására. Ez egyebek között azt is jelenti, hogy a járművek vezetői okostelefonjaik nélkül is használhatják majd az autók információs központjában a Google navigációs rendszerét. A Google megjelenésével három szereplősre bővült a gyárilag beépített járműnavigációs berendezések és szolgáltatások korábban a HERE és a TomTom által uralt piaca — írja a portál, elhelyezve a piacon a “magyar gyökerű” NNG-t.

A TomTom értékesítési árbevétele a harmadik negyedévben 220 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 219 millió euróról. Működési eredménye viszont 62,4 millió euró lett, szemben a bázisidőszaki 35,5 millió euróval és az átlagosan 41 millió eurós piaci várakozással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Komoly büntetés lehet a vállalati képzések "jutalma"

hét okt 29 , 2018
A következő hetekben egyre több, belső képzést is folytató cég kap a hatóságtól olyan tartalmú határozatot, amelyben tudatják velük, hogy a statisztikai célú kötelező adatszolgáltatás elmulasztása miatt komoly bírságot kell fizetniük — figyelmeztet közleményében a Nexon. A büntetés a kötelező legkisebb munkabér havi összegének akár többszöröse is lehet. A hatóságnak […]
Forint

És még ez is...