Humanoid: jövőre kétszáz fővel bővítene a Sanmina-SCI

Az autóelektronikai és telekommunikációs berendezéseket gyártó amerikai Sanmina-SCI 2010 óta hétmilliárd forintot költött tatabányai gyárának fejlesztésére – ismertette a társaság vezérigazgatója. Hoffmann Károly elmondta, a vállalatnál most 1200 ember dolgozik, jövőre kétszáz fővel szeretnék növelni a létszámot. A szervizeléssel foglalkozó részlegbe nyolcvan munkatársat, a termelő üzembe pedig százhúsz dolgozót keresnek. A vezérigazgató tájékoztatása szerint a cég a következő években folytatja az új gépsorok telepítését. Növelik a gyártás automatizáltságát, valamint humanoid jellegű robotokat állítanak rendszerbe. A tatabányai üzem a Sanmina-SCI legnagyobb európai gyártóbázisa.

A Samninát Kaliforniában, a Szilícium-völgyben alapították 1980-ban. A társaság alaplap gyártási és fémmegmunkálási tevékenysége 2001-ben kapcsolódott össze a Space Craft Industries (SCI) elektronikai gyártótevékenységével. A San José-i (Kalifornia) központtal működő vállalatcsoport világszerte több mint száz telephelyén mintegy 45 ezer embert alkalmaz, 2016-os árbevétele meghaladta a 6,5 milliárd dollárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Startol az idei Invitech InnoMax Díj

hét okt 9 , 2017
Az Invitech Solutions október elején ismét meghirdette innovációs seregszemléjét. Az Invitech InnoMax Díj célja, hogy komoly, érdemi támogatással segítse valóra váltani azokat az ötleteket, amelyekkel jobbá tehetjük életünket, mindennapjainkat. A 2009-ben útjára indított díjnak köszönhetően számos ötlet valósulhatott már meg a gazdasági és a civil szektor legkülönbözőbb területein. Kapott már […]