Hamarosan a nemzeti gerinchálózaton beszélnek az állami intézmények

kabelA Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra (NTG) csatlakozott állami intézmények 2015 márciusától a kimenő- és bejövő hangforgalmukat is a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. rendszerén keresztül bonyolíthatják le, és így jelentős költségeket takaríthatnak meg – derült ki a fejlesztést közösen megvalósító NISZ és a Kormányzati Eseménykezelő Központ keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. Teller Gábor projektvezető kiemelte, hogy sikeresen zárult az a közbeszerzés, amely lehetővé teszi a rendszer kiépítését. A nyertes a Deverto Rendszertechnika Zrt. lett, amely 372 millió forintból valósítja meg a beruházást. A projektvezető elmondta, hogy korábban számos intézményben külön, piaci szolgáltató kezelte a bejövő hívásokat, a fejlesztésnek köszönhetően azonban nemcsak a kimenő, hanem a bejövő hívásokat is a NISZ rendszerén keresztül kezelhetik, így azok egy kézbe kerülnek.

A tervek szerint a csatlakozó intézmények a jelenlegi, piaci árszabásnál kedvezőbb percdíjakkal számolhatnak. Teller ismertette, hogy a rendszer induláskor várhatóan 65 ezer előfizetőt tud kiszolgálni, és egyidejűleg 12 500 hívás kezelésére képes. A hangplatform fejlesztése fontos része a NTG tavaly decemberben indult fejlesztésének. Az NTG biztosítja a kormányzati intézmények adat- és hangszolgáltatását.

Az összesen 3,2 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló projekt célja, hogy hatékonyabbá és korszerűbbé tegye a kormányzati infokommunikáció vezetékes távközlési szolgáltatásait, javítsa az NTG biztonságát, és az NTG-re terelje át a Zártcélú Rendészeti Hálózat (ZRH) hangforgalmát. A ZRH a Belügyminisztérium intézményeinek és a rendvédelmi szervek adat- és hangszolgáltatásait biztosítja — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ausztrália bevezette a lebegő képes útlevelet

sze nov 26 , 2014
A világon elsőként az ausztrálok igényelhetnek maguknak olyan úti okmányt, amelyet elláttak a 3M legújabb saját fejlesztésű biztonsági elemével, a lézergravírozott lebegő képpel (laser engraved floating image). A kontinensnyi ország most kibocsátott útlevelein a 3M szakemberei speciális módon, öt pár vörös és kék színű kengurut gravírozták össze egy képben, amellyel […]

Friss, ropogós