Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXIX.

  • szamokA UPC Magyarország megbízásából készült reprezentatív kutatás szerint, a magyar okostelefon-használók átlagosan 27 százaléka használja készülékét internetes oldalak böngészésére, 28 százalékuk e-mailek olvasására, míg a UPC Mobil ügyfelek körében 54 százalék ez az arány mindkét esetben. A videóstreaming használat aránya átlagosan nyolc százalék, korlátlan adatforgalom esetén 21 százalék.
  • A Forrester egy, a közelmúltban megjelent jelentése szerint a digitális munkavállaló a nap és a hét minden pillanatában, bárhonnan és bármely eszközről hozzáférést igényel az kritikus üzleti adatokhoz. Az információkkal dolgozó szakemberek mintegy 52 százaléka fér hozzá világszerte bizalmas ügyféladatokhoz (például nevekhez, kapcsolat-felvételi adatokhoz vagy hitelkártya-adatokhoz) függetlenül attól, hogy azokra szükségük van-e a munkájukhoz. Egyedül az ilyen jellegű hozzáférések biztonságossá tételével lehet a folyamatokat javítani anélkül, hogy a vállalat kockára tenné ügyfelei bizalmát.
  • Ahhoz, hogy a leginkább produktívnak érezzék magukat a munkájukban, a magyarországi kkv-k dolgozóinak az a legfontosabb, hogy könnyen kezelni tudják a rendelkezésre álló eszközeiket és alkalmazásaikat: 78 százalékuk jelölte meg ezt a szempontot. Az pedig, hogy bármikor és bárhol tudjanak dolgozni, elérvén minden információt, ami ehhez szükséges, az alkalmazottak 74 százaléka számára fontos. A belső rendszerek elérhetőségét a megkérdezettek 70, a mobileszközöket 69 százaléka említette, de a prioritások közé tartozik – 69 százalékos aránnyal – a csapat tagjaival való kapcsolattartás és a bárhol megoldható közös munka is – derül ki egy friss, a Microsoft megbízásából elkészült európai felmérésből.
  • A Symantec Internet Security Threat Report szerint 2015-ben hetente átlagosan egy új nulladik napi sérülékenység vált ismertté. Tavaly 430 millió kártevő látott napvilágot. A jelentés szerint az adathalász támadások 43 százaléka a kkv-at célozta.
  • Az IDC piackutató előrejelzése szerint 2019-ig a teljes üzleti nyomtatók piacához viszonyítva akár 34 százalékos növekedéssel is lehet számolni.
  • 2016 a VR terjedésének éve. Az iparág elemzője, a CCS Insight előrejelzései szerint a VR headsetekből származó bevétel 2020-ra globális szinten elérheti a tízmilliárd dollárt, amelyből a nyugat-európai piac részesedése hárommilliárd dollár lehet. 2016-ban várhatóan 4,7 millió headsetet szállítanak majd Nyugat-Európába. A forgalom 90 százalékát az olyan kedvező árú, mobiltelefonnal működő VR készülékek eladásából származó bevételek tehetik ki, mint amilyen a Gear VR is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Olyan nagy az informatikus-hiány, hogy támogatjuk újabb informatikai állások létrehozását

ked júl 12 , 2016
Ahogy korábban írtuk, stratégiai megállapodást kötött a Magyar Kormány az amerikai tulajdonú szoftverfejlesztő EPAM Systems Kft.-vel. A cég 3,6 milliárd forintos beruházással Debrecenben és Szegeden bővíti a jelenlegi kapacitásait és dolgozóinak létszámát. A kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénz-támogatást biztosít a beruházáshoz. A megállapodás értelmében Szegeden új irodaházat […]

Friss, ropogós