A hagyományos vonalak száma 702 ezerre csökkent

telefonA nyilvános kapcsolt távközlési hálózati (PSTN) telefonok, azaz a hagyományos telefonvonalak száma július végére 702 ezerre csökkent az előző havi 747 ezerről. A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 902 ezer volt, ami ötezerrel több, mint az egy hónappal korábban regisztrált érték. Az ip-alapú hangcsatornák száma 1,416 millióról 1,456 millióra nőtt ugyanezen időszak alatt. A hangcsatornák teljes piacra vonatkozó becsült értéke 3,123 millió volt 2016. július végén.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve hangcsatorna szám alapján a legnagyobb, 52,9 százalékos piaci részesedéssel a Magyar Telekom rendelkezett július végén. A második helyen a UPC áll 17,2 százalékkal, a harmadik pedig az Invitel 12,9 százalékkal, majd a Digi következik, amely 11,2 százalékos részesedést ért el. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik, amelyek együttesen 5,9 százalékos részesedést értek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Clinton: hiteles jelentések szólnak arról, hogy az orosz kormány beavatkozik a választásba

csü szept 8 , 2016
Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje azt mondta újságíróknak: hiteles jelentések tanúsítják, hogy az orosz kormány beavatkozik az amerikai választásokba. A politikus Ohióból Illinois államba tartva, a repülőgépen nyilatkozott. Az Egyesült Államok kormánya “nagy önuralomról” tett tanúbizonyságot az amerikai szerverek ellen elkövetett számítógépes támadások ügyében — mondta Clinton, aki nem vádolta […]

Friss, ropogós