Három milliárdból bővült az EDR

Kozma-Bela-Pro-MA Pro-M Zrt. modernizálta a készenléti szolgálatok által használt országos, zárt láncú rádió-távközlési hálózatát. A most üzembe állított 23 új bázisállomással a felhasználói igényeknek megfelelően javult az EDR hálózat lefedettsége és kapacitása. Korábban a régi kapcsolóközpontok szűkös kapacitása akadályozta az új bázisállomások telepítését, a két új, szolnoki és fehérvári kapcsolóközpontnak köszönhetően azonban most működésbe állíthattuk a huszonhárom új bázisállomást, a szükséges biztonsági és üzemi követelmények betartásával.

A most befejezett projekt eredményeképp bővült a hálózat kapacitása és a lefedettsége főként a schengeni határszakaszok mentén. A fejlesztések emellett tovább növelték a hálózat katasztrófatűrő-képességét, valamint megfelelő infrastruktúrát teremtettek ahhoz, hogy a hálózat országos szinten akár százezer felhasználót is kiszolgáljon. Az új bázisállomások kiépítése mellett a projekt során kétszáz diszpécser munkaállomást cseréltek le modernebb, a tevékenység-irányítási feladatokat támogató számítógépes munkahelyre a rendőrség tevékenységirányító központjaiban. A projekt részét képezte a központi tevékenység-irányítási dokumentáló rendszer fejlesztése is.

Kozma Béla a Zrt. vezérigazgatója a [-]mínuszos.hu kérdésére elmondta, hogy a társaság üzemeltetése az államosítása óta, a korábbi 9,325 milliárd forintról 5,8 milliárdra csökkent, azaz az adófizetőknek évente bő 3,5 milliárd forintot spórolnak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Oracle felvásárolja a Maxymisert

sze aug 26 , 2015
Az Oracle bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Maxymiser vállalat felvásárlásáról. A Maxymiser felhő alapú szoftver megoldásának segítségével a marketing szakemberek képesek pontosan targetálni, perszonalizálni, és tesztelni az ügyfelek számára kínált tartalmat weboldalukon vagy mobil alkalmazásukban. A Maxymiser havonta több mint 20 millió vásárló felhasználói élményét optimalizálja olyan márkáknak, mint […]
felhő