Így védheted a magánéleted: használj védőporogramot

tarskeresoNemrég az Ashley Madison botrány (egy kanadai társkeresőoldal, melynek adatai egytől-egyig hackerek kezére került) elérte csúcspontját, mikor a hackerek felfedték a privát felhasználók adatait az interneten. Állítólag két öngyilkosság követte az esetet, így a kellemetlen helyzet halálos kimenetelűvé vált. A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kátya Kocsetkova most hat egyszerű lépésben összefoglalja, hogyan kerülheti el magánéletének kiszivárgását.

6. Sok vállalat megpróbálhatja kihalászni személyes adataidat böngésződből, beleértve a keresési előzményeket, a tartozkodásod koordinátáit és más olyan személyes adatot, amihez semmi közük. Ráadásul mindezt a tudtod nélkül. A legjobb amit tehetsz, hogy szakértői megoldásokra támaszkodsz. Több gyártó védelmi megoldása is kitűnő választás lehet, főleg azok, amelyek tartalmaznak “Private Browsing” funkciót, ami garantálja, hogy személyes adataid nem hagyják el az eszközöd az engedélyed nélkül. Sajnálatos módon a legtöbb társkereső oldal, erotikus üzlet és más pikáns weboldal nagyon gyenge adatbiztonsággal rendelkezik. Ha ők nem biztosítanak megfelelő védelmet, akkor magunknak kell gondoskodni róla – vagy később sajnálkozhatunk a könnyelműségünkön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Készül a virtuális rubel, a BitRubel

hét szept 21 , 2015
Tervei szerint a jövő év elején jelenik meg saját virtuális devizájával a BitRubellel a fizetési tranzakciók bonyolításával foglalkozó orosz Qiwi — számolt be a cointelegraph.com nyomán az MTI. A Bitcoin virtuális devizához hasonlóan decentralizált elven működő, de kifejezetten az orosz piacra szánt fizetőeszköz létrehozásához szükséges infrastruktúra és a digitális blokklánc […]
ZX-81