Háború a felhő ellen: a Fortinet szerint ronda év jön

felhoAhogy közeledik a 2016, a Fortinet a nagyteljesítményű kiberbiztonsági megoldások terén piacvezető vállalat -, és annak a fenyegetéseket kutató részlege, a FortiGuard Labs közzétette éves előrejelzéseit a 2016-os várható malware és hálózatbiztonsági fenyegetésekről, trendekről.

3. A felhő, és a virtuális infrastruktúra ellen indított támadások
A Venom kódnévre keresztelt sebezhetőség jó példa arra, hogy egy kártevő miként kerülheti meg a hypervisort, és férhet hozzá a hoszt operációs rendszerhez egy virtuális környezetben. A virtualizációtól, és a felhőktől való egyre növekvő függésünknek köszönhetően a kiberbűnözők egyre sikeresebbek lesznek az ilyen jellegű támadások kivitelezésekor. Mivel a legtöbb app felhő-alapú rendszerekkel kommunikál, egy megfertőzött app lehetőséget ad a bűnözőknek arra, hogy távolról indítsanak támadást a nyilvános, és magán felhők, valamint azon szerverek ellen, amikhez a kompromittált eszközök csatlakoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már az alkalmazottak is célponttá váltak

sze dec 23 , 2015
A vállalati számítógépek 41 százalékánál tapasztaltak helyi eredetű fenyegetéseket fertőzött pendrive-ok vagy más adathordozók részéről, olvasható a Kaspersky Lab az elmúlt 12 hónap vállalati veszélyeiről szóló tanulmányában. A szakértők hétszázalékos növekedést észleltek az Android platform ellen irányuló támadásokban, ami azt jelzi, hogy a hackerek egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az alkalmazottak […]
Android