Már az alkalmazottak is célponttá váltak

androidxA vállalati számítógépek 41 százalékánál tapasztaltak helyi eredetű fenyegetéseket fertőzött pendrive-ok vagy más adathordozók részéről, olvasható a Kaspersky Lab az elmúlt 12 hónap vállalati veszélyeiről szóló tanulmányában. A szakértők hétszázalékos növekedést észleltek az Android platform ellen irányuló támadásokban, ami azt jelzi, hogy a hackerek egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az alkalmazottak telefonjain tárolt adatok iránt. Ezeket a támadásokat gondosan megtervezték. A hackerek időt nem sajnálva kutatták fel a kiszemelt vállalatok beszerzői és kapcsolati listáját, valamint az alkalmazottak személyes érdeklődési körét és böngészési szokásait. Ezen ismeretek birtokában azonosítani tudták azokat a legális weboldalakat, amelyeket a rosszindulatú programok terjesztésére használhattak, és a támadásokat többször is megismételték.

“A jövő vállalati számítógépes környezete egy új támadási felületet kínál: a vállalati infrastruktúrát, mivel a legértékesebb adatok túlnyomó része az adatközpontokban lévő vállalati szervereken található. Várjuk a biztonsági előírások szigorítását a szabályozó hatóságok részéről, ami több kiberbűnöző letartoztatásához vezethet 2016-ban” — mondta Jurij Namesztnyikov, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Másfél óra alatt sikerült üzemképessé tenni a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely számítógépes rendszerét

sze dec 23 , 2015
Elhárították az informatikai rendszer hibáját, így újra fogadják a forgalmat a román hatóságok a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta kedden délelőtt Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A technikai hiba miatt mintegy másfél órán át kellett a kilépő forgalmat a nagylaki közúti határátkelőhely felé terelni. Az elmúlt napokban […]
szerver, adatközpont