Biztonság: mi jöhet még? III.

IoTAz ESET kutatói az előző évekhez hasonlóan elkészítették éves, a számítógépek elleni várható támadásokról szóló elemzésüket. Idén a tavalyi veszélyek mellett fokozódni fognak a célzott támadások, a fizetési rendszerekre és a dolgok internetéhez kapcsolódó támadások is.

A dolgok internetével is ismerkednek a bűnözők
Ne gondoljuk azt, hogy azok az új eszközök, amelyeket összekötünk az internettel, és amelyek adatait ott tároljuk, előbb vagy utóbb ne kerülnének a kiberbűnözők kereszttüzébe. Az Internet of Things trend biztos melegágya lesz a támadók kíváncsiságának, hiszen már tavaly is több bizonyítékát láttuk ennek az iránynak. Támadásokat intéztek többek között számos okostévé, okostelefonok biometrikus rendszerei, spammeltek a hűtőszekrényből álló botnetek, sőt a Google Glass ellen is volt támadás. Sajnos azt lehet tapasztalni, hogy a gyártók és fejlesztők egyelőre sajnos még kevéssé foglalkoznak itt érdemben a biztonsággal. Pedig mindenképp érdemes lenne, hiszen ezeknek az eszközöknek elterjedésével ez a terület is egyre nagyobb figyelmet fog kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vakok számára indítottak internetes szolgáltatást

csü jan 15 , 2015
Vakok, gyengénlátók valamint az olvasási, tanulási nehézségekkel küzdők számára indítottak ingyenes magyar nyelvű internetes dokumentum-átalakító szolgáltatást. A RoboBraille elnevezésű szolgáltatást hétfőn, egy szakmai konferencián mutatták be az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán. A Dán Vakok és Gyengénlátók Oktatási Központjának kezdeményezésére elindult RoboBraille egy egyszerűen kezelhető e-mail és web-alapú szolgáltatás, amely […]

És még ez is...