Újratervezte vállalati megoldását a G DATA

vírusA G DATA termékei mostantól jobb teljesítményt nyújtanak a fájl nélküli kártevők felismerésében, kevesebb erőforrást igényelnek és megújult a kezelőfelületük is.

A kártevők elleni védelemben minden apró részlet fontos, ezért a német biztonsági gyártó nem vonakodott ismét újratervezni termékeinek magját, a vírusvédelmi motort. A most bemutatott megoldásban még fontosabb szerephez jutnak az új generációs technológiák – a mesterséges intelligencián alapuló DeepRay, valamint a fertőzéseket akár visszafordítani is képes, gráfadatbázist használó BEAST. A vállalati termékek 15-ös verziója így alacsonyabb erőforrásigénnyel rendelkezik elődjénél, mégis jobb felismerési arányt nyújt és kevesebb téves riasztást ad. Mindezt független tesztek is visszaigazolták, a G DATA nemrég elnyerte az AV-Comparatives Advanced+ minősítését és az AV-TEST Top Product elismerését is.

A német gyártó üzleti megoldásainak 15-ös verziója emellett támogatja az AMSI (Antimalware Scan Interface) kapcsolatot, így hatékonyabb védelmet nyújt a fájl nélküli kártevőkkel szemben. Ezeket nehezebb felismerni, mert esetükben a végrehajtható szkript csak a memóriában kerül tárolásra, és a kártevő nem másolódik a merevlemezre. Az AMSI lehetővé teszi az ilyen kódok ellenőrzését, és amennyiben ez szükséges, a blokkolását is. A rendszergazdák értékelni fogják az új felhasználói felületet, amely jobb áttekintést nyújt számukra, és ikonokkal segíti az egyes komponensek egyszerű felismerését. Végül a G DATA eszközkezelője a különböző USB-eszközök mellett már támogatja az okostelefonok korlátozását is, így amennyiben ez korlátozásra kerül, az ilyen eszközökre sem másolhatnak ki adatokat a munkavállalók.

A 15-ös generáció főbb tulajdonságai
• Új vírusvédelmi motor magasabb teljesítménnyel, alacsonyabb erőforrásigénnyel és kevesebb téves riasztással.
• A BEAST technológia már képes a megfertőzött Microsoft Office dokumentumok megtisztítására.
• Integrált DeepRay technológia, melynek hátterét a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás adja.
• Windows-, Mac- és Linux-kliensek, virtuális gépek támogatása.
• Megújult kezelőfelület.
• Több ügyfeles felépítés, amely lehetővé teszi szolgáltatók számára az ügyfelek központosított kezelését.
• Az új telepítési varázsló segítségével egyszerűbben aktiválható védelmi modulok.
• Az eszközkezelő modul már az okostelefonokat is támogatja.
• Opcionális levélszemétszűrés, a levelezés vírusvédelme.
• Opcionális modul a frissítések központi telepítéséhez (patch management).
• Opcionális Linux Web Security Gateway.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elindult a FILMIO

ked dec 1 , 2020
Elindult az ország első csak magyar filmeket tartalmazó online filmtára, a FILMIO. A Nemzeti Filmintézet által kezdeményezett, egyelőre csak Magyarországon elérhető streamingszolgáltatás kínálatában mintegy 220 produkció, köztük 160 mozifilm szerepel. A számítógépen, tableten és okostelefonon keresztül is, reklámok nélkül elérhető FILMIO előfizetéses rendszerben működik. A mintegy 220 most elérhetővé vált […]
Magyar Filmhiradó

És még ez is...