Az EU új szabályokat fogadott el a személyes adatokkal való visszaélés megelőzésére

Az Európai Unió tanácsa új szabályokat fogadott el annak érdekében, hogy az európai politikai pártok ne tudjanak visszaélni a személyes adatokkal az EP-választások során – közölte az uniós tanács.

Az új szabályok az európai politikai pártok és alapítványok jogállásáról és finanszírozásáról szóló, 2014-es rendelet módosításával lépnek életbe, és lehetővé teszik majd a pénzügyi szankciók alkalmazását azokkal az európai politikai pártokkal és alapítványokkal szemben, amelyek az adatvédelmi szabályok megsértésével szerzett előnyöket kihasználva szándékosan befolyásolják vagy megkísérlik befolyásolni az EP-választások kimenetelét. A szabály olyan ellenőrzési eljárást vezet be, amellyel megállapítható, hogy az unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) – a nemzeti felügyeleti hatóság által rögzített – megszegése kapcsolatban áll-e valamely európai politikai pártnak vagy alapítványnak az EP-választásokkal összefüggésben folytatott politikai tevékenységével. A bírságot az Európai Politikai Pártok és Európai Politikai Alapítványok Hatósága szabja ki. A bírság az érintett európai párt vagy alapítvány éves költségvetésének öt százalékát teheti ki. Emellett a megbírságolt európai párt vagy alapítvány a következő évben nem részesülhet az uniós költségvetésből származó finanszírozásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Comnica bekebelezte az Externet szolgáltatásait

pén márc 22 , 2019
ShareTweetPinShareA Comnica Kft. megvásárolta a felszámolás alatt álló Externet portfólióját – a vezetékes internetes előfizetések kivételével. A Comnicához kerültek az Externet domain, webhosting, vezetékes telefon, mobilinternet és elektronikus postafiók szolgáltatásai – így az évek során széles körben elterjedt @externet.hu e-mail végződések is. A vállalaté lett továbbá az Externet teljes eszközparkja, […]

És még ez is...