A Shapr3D magyar startup megduplázza fejlesztői létszámát


A Shapr3D magyar startup vállalkozás megduplázza fejlesztői létszámát, az év végére a tervek szerint negyvenen lesznek majd a budapesti központban – közölte a cég. A társaság tervei között szerepel még a terméktámogatást nyújtó, az eladásokat támogató külföldi irodák nyitása az Egyesült Államokban, Németországban és Kínában. A létszámbővítésre azért kerül sor, mert a Microsoft érdeklődik a Shapr3D alkalmazás iránt, és megkezdték az applikáció Windows alapon történő fejlesztését. A Shapr3D applikáció a világ első iPad Pro-ra készült 3D modellező szoftvere. Segítségével internet kapcsolat nélkül, könnyen és gyorsan lehet térbeli modelleket készíteni. A Shapr3D applikációt már a világ 150 országában használják. Az amerikai piac mellett egyre jelentősebb a kínai piac is, ahol eladásaik havonta ötven százalékkal nőnek.

A 2015-ben alapított, budapesti székhelyű magyar startup vállalkozás eddig 1,5 millió dollár külföldi befektetést kapott. A befektetők között található a helsinki központú Lifeline Ventures, valamint a londoni InReach Ventures – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ITM: mentorok segítik az információs technológiákkal foglalkozó cégeket

hét márc 4 , 2019
Az INPUT Program keretében országos önkéntes mentorhálózat épül ki az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó (IKT) cégek és ötletgazdák támogatására, a mentorok első csoportja a napokban vette át a szakmai képzés elvégzését elismerő okleveleket – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közleményben megjegyezték: a jelenleg 39 főből álló mentorhálózat […]

Friss, ropogós