GVH Árfigyelő: Új év, új termékkategóriák

Hamis Árfigyelő alkalmazásAz ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek és a marhahús is bekerül az Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő rendszerbe.

Magyarországon több mint hárommillióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával, vagy élelmiszer-allergiával, nekik hamarosan célzottan is segít az online árfigyelő. A Magyar Közlöny 2023. december 29-i számában megjelent a gazdaságfejlesztési miniszter 74/2023. (XII. 29.) GFM rendelete, amelynek értelmében a kihirdetést követő 15. napon újabb 16 termékkategóriával bővül a nemzeti versenyhatóság által működtetett rendszer.

Bekerülnek az árfigyelőbe az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek és a marhahús is. Így január közepétől már összesen 78 termékkategóriában hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók. A kormány döntésének köszönhetően az online árfigyelő 2024-ben is elérhető lesz a magyar vásárlók, a magyar családok számára, így a GVH által működtetett rendszer továbbra is biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul az árak folyamatos csökkentéséhez.

Az online árfigyelő rendszer – illetve a célzott kormányzati és egyéb intézkedések – kevesebb mint hatodára törték le az élelmiszer-inflációt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint az élelmiszerek árának emelkedése 2023 novemberében 7,1 százalék volt, ami gazdaságtörténeti szempontból is rendkívül dinamikus csökkenést jelez a 2022 decemberében mért 44,8 százalékos adathoz képest. Az Árfigyelőben megfigyelt termékkategóriák több mint 80 százalékában csökkentek az árak a július 1-jei indulás óta.

Az árfigyelő rendszerbe tartozó termékkategóriák és termékek felsorolása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Tesla szerint ez várható idén

hét jan 1 , 2024
ShareTweetPinShareAz elmúlt év csodás volt az okosotthon-gyártók számára – több tucat innovatív terméket és fejlesztést mutattattak be, amelyek javíthatnak a felhasználók életminőségén. De mi várható idén? A Tesla okosotthon márka szerint 2024 pedig az új technológiák és fejlesztések otthoni integrációjának éve lesz. A cseh vállalat szerint hét fontos trend fogja […]
Tesla okosotthon

És még ez is...