A Tesla szerint ez várható idén

Tesla okosotthonAz elmúlt év csodás volt az okosotthon-gyártók számára – több tucat innovatív terméket és fejlesztést mutattattak be, amelyek javíthatnak a felhasználók életminőségén. De mi várható idén?

A Tesla okosotthon márka szerint 2024 pedig az új technológiák és fejlesztések otthoni integrációjának éve lesz. A cseh vállalat szerint hét fontos trend fogja idén alakítani az okosotthon ágazat fejlesztéseit. „Az újév az átalakulás ígéretét hordozza, ahol az okosotthonok trendjei nem csupán életterünket befolyásolják, hanem életünk minőségét is emelik és több én-időt kínálnak. Ezek a trendek a technológia, a kényelem és az intelligencia összefonódását jelzik, és egy hatékonyabb és határozottan izgalmas jövőt jelölnek ki nekünk” – véli Viktor Hajicek, a Tesla Smart ügyvezető igazgatója.

1. Nem csak a nyomtató lesz multifunkciós

A multifunkcionális technológia helyet kér: a következő években a használati tárgyakat és okos készülékeket integráló, hibrid termékek jelentős hatást gyakorolnak a piacra. Gondoljunk például egy asztalra, amely okos ötvözete egy LED-lámpának, egy vezeték nélküli töltőnek és egy légtisztítónak. Az okos robotfűnyírónk hamarosan nemcsak a füvünket nyírja, hanem kamerájával a gyepen járőrözve biztonsági funkciót is ellát majd.

2. Jönnek a teljesen automatizált eszközök

Jövőre az automatizálás új magasságokba emelkedik. Egyre több teljesen automatizált eszköz lép majd a piacra, amelyek külső emberi támogatás nélkül végzik a dolgukat. Például egy okos porszívó és felmosó eszköz, amely csatlakozik a vízvezetékhez, önmagát tisztítja és képes vízzel is ellátni magát. A független működés ilyen szintje az otthoni automatizálás valós alkalmazásait fogja bizonyítani.

3. A mesterséges intelligencia megtanulja a szokásainkat

A mesterséges intelligencia (MI) hamarosan az okosotthonok szerves részévé válik. A következő generációs termékek az MI segítségével alkalmazkodnak majd a szokásainkhoz, és működésüket az életmódunk és napi rutinunk alapján optimalizálják. A hangalapú asszisztensek a gépi tanulás révén tovább fejlődnek, kibővítve képességeiket. És a ChatGPT-hez hasonló segítséget nyújtva ezen a területen is hamar beépülnek majd az életünkbe.

4. Mindent (IS) látható lesz

Az intelligens otthoni biztonsági kamerák globális piacának mérete 2022-ben 7,37 milliárd dollár volt, 2023 és 2030 között 19 százalékos éves növekedési ütemmel növekszik ez a szegmens az előrejelzések szerint. Az okos otthoni biztonsági kamerák népszerűsége jelentősen összefügg azzal, hogy hatékonyan képesek megelőzni a betöréseket. Az intelligens otthoni ökoszisztémába való integrálásuk, egyre kifinomultabb képi és videó funkcióik, komplex távoli vezérelhetőségük tovább növeli népszerűségüket.

5. Nem csak a kényelmet kell szolgálni

Az intelligens otthonok terén tapasztalható fejlesztések egyre inkább arra irányulnak, hogy a technológiai innovációk ne csupán a kényelmet szolgálják, hanem aktívan hozzájáruljanak a fenntarthatóbb életmód kialakításához is. Az okos öntöző-, és csepegtető rendszerek például pontosan szabályozzák a növények vízigényét, figyelembe véve a talaj állapotát, a kapacitás-elosztást, a helyi időjárási viszonyokat vagy a növények specifikus igényeit. Az ilyen eszközök segítségével jelentős mennyiségű vizet spórolhatnak meg a felhasználók.

6. Teret nyer a gondoskodás

A gyermeknevelést és a gyermekgondozást is forradalmasította a „Smart Baby Tech” térnyerése, amely újszerű megközelítéseket kínál a technológia és az emberi gondoskodás integrálására. Az okos babamonitorok, hordható egészségügyi nyomkövetők, és interaktív tanulási eszközök csak néhány példa azokra a csúcstechnológiás eszközökre, amelyek egyre népszerűbbek azon szülők körében, akik biztonságosabb digitális és fizikai környezetet szeretnének nyújtani gyermekeiknek.

7. A gazdik is okosodni fognak

Az okos kisállat-technológia globális piaca 2021-ben 5,12 milliárd dollár volt, 2028-ra várhatóan 22 milliárdra nő. Az ebben a szegmensben felbukkanó új megoldások döntő hatással lesznek arra, hogyan gondoskodunk háziállatainkról a jövőben. A háziállatok automatikus etetésétől és vízadagolóktól kezdve az okos macska WC-ken át az okos GPS nyakörvekig, számos tech-készülék vár már most az egyre okosodó gazdikra és a kedvenceikre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az LG bejelentette új hangprojektorait

hét jan 1 , 2024
ShareTweetPinShareAz LG Electronics (LG) legújabb hangprojektorai a továbbfejlesztett funkcióikkal még magasabb szintű hangélményt nyújtanak mint elődeik. Az LG bejelentette hangprojektor-termékcsaládjának 2024. évi újdonságait, köztük az S95TR, az SG10TY és az S70TY modelleket. A készülékek, amelyeket kifejezetten az LG televíziók ideális kiegészítőjeként terveztek meg, még jobb házimozi-élményt kínálnak. A WOW Orchestrával […]
LG hangprojektor

És még ez is...