A Holdról is látszik akkora siker a Digitális kompetencia fejlesztése projekt

Klebersberg KözpontGigantikus nagy siker a most lezárult Digitális kompetencia fejlesztése című kiemelt uniós projekt.

A projekt 2017. január 1-jén indult a konzorciumvezető Klebelsberg Központ (KK) és a konzorciumi partner Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közös megvalósításában, 48 milliárd 249 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával – tudatták.

„A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projektben a konvergencia-régió tankerületi fenntartású köznevelési intézményeinek 2980 feladatellátási helyén épült ki a DiákHáló menedzselt wifi hálózat” – írták, hozzátéve, hogy emellett 45 630 notebookot osztottak ki pedagógusok, intézményvezetők és helyetteseik körében, valamint „további 86 943 ikt-eszköz jutott el a projektben részt vevő iskolákba”.

A KK ismertetése szerint a projekt átfogó célja a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakítás volt, annak érdekében, hogy az egész életen át tartó tanulásban való sikeres részvételt elősegítsék a digitális kompetenciák elsajátításának támogatásával. Ennek érdekében korszerű informatikai infrastruktúrát és eszközparkot, valamint vezeték nélküli hálózatokat alakítottak ki a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények számára.

Beszámoltak arról is, hogy támogatták a pedagógusok tanórai digitális eszközhasználatát a személyes és intézményi használatra szolgáló ikt-eszközök biztosításával. Pedagógus-továbbképzéseket is szerveztek, hogy a digitális eszközöket minél hatékonyabban tudják kezelni, ezeken több mint 42 ezer tanár vett részt. Emellett a tanulók digitális kompetenciáit is fejlesztették az iskolai digitális eszközpark tanórai és tanórán kívüli használatával.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kalandorok se kíméljenek: Karácsonyi ajándékkalauz I.

hét dec 11 , 2023
ShareTweetPinShareLegyen szó ambiciózus vagy alkalmi játékosokról, felfedezőkről, stratégiai lángelmékről, kalandorokról vagy profi e-sportolókról: Az AOC monitorai fokozzák a játékkalandot, így ideális társat jelentenek az ünnepi időszakban. Íme az AOC ajándékkalauza. Ambiciózus versenyzőknek Olyan gémerek számára, akik a többjátékos online csataterek (MOBA) és a first-person shooter (FPS) játékok intenzitását élvezik, az […]
karácsonyfa

És még ez is...