Diákok fejlesztettek tudásmegosztó portált

osztályKözépiskolás diákok fejlesztettek online kapcsolattartásra és közösségépítésre is alkalmas tudásmegosztó portált nyílt forráskódú technológiák alkalmazásával a Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. programozói versenyén.

A közlemény szerint a verseny azért jött létre, hogy megismertesse a fiatalokat a nyílt forráskódú, vagyis szabadon használható, fejleszthető technológiákkal, amelyek a magyar közigazgatásban is fontos szerepet töltenek be – írták. A szervezők célja hosszabb távon egy olyan nyílt forráskódú közösség létrehozása, amely egyesítené a most még szigetszerűen tevékenykedő kisebb közösségeket – tették hozzá. Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a közlemény szerint elmondta, hogy a megmérettetésre egyre felkészültebb diákok érkeznek. Bancsics Ferenc, a NISZ vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a nyílt forráskód területén elengedhetetlen az online tudásmegosztás. Hozzátette, hogy a diákok által fejlesztett tudásmegosztó portálok összefogják a fejlesztőket, üzemeltetőket és felhasználókat, lehetőséget teremtve az online eszmecserére. Az idei Kódolj határok nélkül! verseny középiskolai kategóriájának első díját a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium csapata nyerte. A második a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium csapata. A harmadik helyezést a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium csapata érte el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jeránek a Siemens Zrt. élén

szo ápr 24 , 2021
Május 1-jétől Jeránek Tamás veszi át a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait. Jeránek a társaság új elnök-vezérigazgatója, Jeránek 2012 óta dolgozik a cégnél, jelenleg még annak Digital Industries területét vezeti, és 2020 óta a cég igazgatósági tagja. A szakember irányítása alatt megtöbbszöröződött az üzletág forgalma, megduplázódott a területen dolgozók létszáma. Nagyszabású […]
Jeránek Tamás

És még ez is...