Galgamácsára bekopogott a jövő

MerenyiAdamKülönleges volt az idei tanévkezdés a galgamácsai Fekete István Általános Iskola hatodik osztályának. A 12 fős osztály minden tagja, és nyolc tanára kapott egy speciális Asus variálható laptop-táblagépet, amelyet ebben a tanévben minden órán használnak a tanuláshoz. A negyedik osztályosok öt táblagépet kaptak, amelyeket csoportban vagy egyénileg tudnak használni, a feladatoktól függően. A Windows 8.1 operációs rendszert használó laptopból kivehető a monitor-rész, így tabletként is használható, attól függően, milyen képességére van szükség. Az Asustól és a Microsoft Magyarországtól kapott gépeket minden reggel nyolckor, az első óra előtt osztják ki a diákoknak, és a tanítás végéig használhatják azokat minden órán. „Így tesznek a tanáraik is, a közös munka eredménye pedig az élvezetesebb tanóra és a gyorsabb tanulás” – mondja Kovács Zsolt, az iskola igazgatója.

Információgyűjtés az interneten, névjegykártya előállítása híres történelmi személyiségekről, fotódokumentáció a kísérletekről, vagy épp egy elképzelt újság előállítása az ókori görög időkből – csak néhány példa arra, mi mindenre használják a táblagépeket a tanulás során Galgamácsán, a Microsoft Innovatív Iskola program keretében. A két éve indult program célja, hogy elterjesszék a legmodernebb infokommunikációs eszközök és digitális tananyagok használatát a tanulásban. „A magyar gazdaság versenyképessége azon múlik, mennyire versenyképes a magyar diákok tudása. A Microsoft Innovatív Iskola program segít okos iskolává válni az intézményeknek annak érdekében, hogy a fiatalok még használhatóbb tudást szerezhessenek. Így könnyebb a tanulmányaik folytatása – mondta Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási csoportvezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Internetadó: garázdaság miatt több embert őrizetbe vettek

ked okt 28 , 2014
A rendőrség a tüntetés végén hat embert vett őrizetbe garázdaság miatt a legnagyobb kormánypárt székházánál történtekkel összefüggésben — áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő kora hajnali közleményében. A főváros VI. kerületében, a Lendvay utcában, a legnagyobb kormánypárt székháznál vasárnap nem sokkal húsz óra után az arcukat sállal, csuklyával takaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan […]

És még ez is...