Létszámot bővít a magyar gyökereit megtaláló EPAM Systems

munkaA Magyarországon ezer főt foglalkoztató EPAM Systems Kft., a saját bevallása szerint Közép-Európa legnagyobb, komplex szoftverfejlesztési megoldásokat nyújtó cége új képzési projekteteket indít Magyarországon. A nemzetközi szinten több mint 11 000 főt foglalkozató EPAM idén több mint négyszáz fővel tervezi növelni kollégáinak számát Magyarországon.

Az elmúlt három évben idehaza több mint hatszáz fővel bővülő vállalat a friss diplomások gyakorlati felkészítését célzó junior program mellett a tapasztaltabb szakembereknek is fejlődési lehetőséget és nemzetközi szintű szaktudást kínál. Az egy éves tanfolyam főiskolai szintű Java nyelvű képzést kínál a három-négy éves szakmai tapasztalattal rendelkező pályázóknak, akik a tudás megszerzése mellett versenyképes fizetést is kapnak az oktatás ideje alatt. A képzésbe idén több mint 150 hazai szakembert terveznek bevonni — áll a társaság közleményében.

Az EPAM korábban, április elején már bejelentette, hogy létszámnövekedést tervez, akkor 350 fő felvételéről szólt a közlemény. A vállalat vezetői e két hónap alatt rátaláltak a cég magyar identitására is, friss közleményükben a cégüket “hazai gyökerekkel rendelkező” társaságként mutatják be, míg korábban csak olyan vállalatként jellemzik magukat, amelyet 2003-ban alapítottak, és 2004-óta van jelen Magyarországon.

Megkérdeztük a társaságot, hogy mi áll a tervezett létszámbővítés növekedésének hátterében, illetve tudakozódtunk a magyar gyökerek iránt. Az alábbi válaszokat kaptuk:

«Az EPAM Systems Kft.–hez folyamatosan futnak be új megrendelések, ezek év közben felülírhatják a korábban tervezett munkaerőigényt. A 2014. május 30-i sajtótájékoztatón az aktuális terveket kommunikáltuk.

A Fathom Technology-t 2000-ben alapította társaival Fejes Balázs, aki jelenleg az EPAM Systems banki és pénzügyi szolgáltatások üzletágának globális vezetője. A magyar szoftverfejlesztő cég dinamikus növekedés után 2003-ban kezdett tárgyalásokat az EPAM Systems-szel, majd 2004-ben az ekkor százhatvan főt foglalkoztató Fathom, és a hatszáz fős EPAM összeolvadt. Az így létrejött vállalat a továbbiakban két európai – egy budapesti és egy minszki – központtal működött tovább. Az EPAM tehát 2004 óta van jelen Magyarországon, de elődjeként a magyar alapítású Fathom Technology már korábban is hazánkban működött.»

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így védheted ki az online csalásokat II.

hét jún 2 , 2014
A csalók egyre több időt szentelnek a pénzügyi csalások egy másik típusára, a különböző online fogadásokkal foglalkozó weboldalakra. A különböző fogadásokkal kapcsolatos spamek különösen Japán területén terjedtek el az utóbbi időben, de egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban és Oroszországban is. Az átverés mechanizmusa igen egyszerű: a fogadások előtt, ahhoz, hogy […]

Friss, ropogós